Unde a greşit Dragnea cu nominalizarea lui Sevil Shhaideh

Ca gest de frondă, ca palmă aplicată cu sete celor care s-au agăţat de o sentinţă evident politică pentru a-i refuza nominalizarea ca premier, propunerea lui Sevil Shhaideh este excelentă.  Ba chiar denotă un simţ al umorului cu totul special, de care puţini l-ar fi bănuit pe Dragnea. Problema e însă că  România reală, aia care i-a zis „marş”  lui Julien la recentele alegeri Parlamentare, nu prea are treabă cu poantele care se fac la nivelul conducerii de vârf a ţării. Oamenii au marşat din plin la o propagandă fundamental corectă, despre echipa năimită de la Bruxelles care conducea ţara după indicaţiile primite de afară şi mai ales după interesele străine, aşa că nu aveau chef să vadă în fruntea Guvernului altceva decât un român get-beget, ortodox (preferabil practicant)  etc etc.

Cu alte cuvinte, fineţuri de genul „prima femeie premier în România” şi „reprezentanta unei minorităţi etnice şi religioase” care dau excelent în plan internaţional au toate şansele să indispună un electorat care a votat masiv pentru cu totul altceva. Nu vorbesc pe presupuneri sau din auzite, am în familie oameni în vârstă, care au votat foarte hotarât PSD la aceste alegeri şi pe care i-am sunat după această nominalizare.  Toţi  erau evident contrariaţi şi vorbim aici de persoane cu studii superioare, educate, care au citit fiecare la viaţa lor mai mult decât 100 de postaci nicusordanişti la un loc. Ce-o fi pe la ţară  ne putem lesne imagina.

Evident, datorită soţului lui Sevil Shhaideh (om de afaceri sirian) Iohannis are acum şansa nesperată de a refuza nominalizarea pe criterii de siguranţă naţională şi de a-l forţa pe Liviu Dragnea să poarte bătălia constituţională care ar urma în numele unui candidat cu care electoratul PSD nu se poate identifica. Nu ştiu dacă actualul preşedinte are genul de tupeu necesar pentru o asemenea abordare (Băsescu n-ar fi ezitat nici o secundă) dar după părerea mea Dragnea a greşit grav asumându-şi un asemenea risc, într-un moment în care se afla pe o poziţie de forţă aproape de nezdruncinat.

Sigur, toată încurcătura fiind posibilă doar datorită laşităţii incredibile a lui Ciorbea, cel care din postura de avocat al poporului a refuzat să sesizeze CCR cu privire la evidenta neconstituţionalitate a legii care-l împiedică pe Liviu Dragnea să fie nominalizat premier. Spun laşitate pentru că fostul premier era nimeni în drum în momentul în care USL (al cărui continuator politic este totuşi PSD)  i-a oferit sinecura călduţă unde-şi face veacul acum.

Reclame

5 Responses to Unde a greşit Dragnea cu nominalizarea lui Sevil Shhaideh

 1. Burgermeister spune:

  Nu s-a putut abtine sa nu le-o dea intre ochi securistilor. Dar obseratia ta e corecta, nu stiu cat o sa-l sustina votantii PSD daca si Iohannis se hotaraste sa joace tare?
  Oricum, Dragnea se dovedesta a fi o nuca tare, se vede de ce se temeau astia de el ca dracu’ de tamaie. La Ponta ar fi fost de ajuns un telefon de la ambasada SUA ca sa-l propuna pe Dancu.

  • optimvs spune:

   Chestia e ca Iohannis, ca sas cu o gandire nativa foarte prudenta, isi va face probabil socoteala ca mai bine duce la bun sfarsit un mandat si pasteaza macar sanse teoretice pentru al doilea, decat sa riste sa incheie acum socotelile printr-o suspendare urmata de demitere.
   Dar daca ia in mod neasteptat o decizie gen „ori la bal ori la spital” s-ar putea ca Dragnea sa regrete ca i-a dat singur un gen de munitie pe care pana acum Iohannis nu l-a avut.

 2. cenusarul spune:

  presedinte minoritar (si protestant), premier minoritar (si musulman) si femeie, te miri ca nu vin refugiatii in asa tara toleranta si deschisa. Ca va barder, cum zice sora noastra mai mare!

  • optimvs spune:

   Ce refugiati sa vina? Umbla vorba ca un reporter a intrebat un grup de refugiati de ce nu vin in Romania iar aia au luat-o la fuga la propriu. Pur si simplu nu avem un nivel de trai care sa ademeneasca pe nimeni.
   Iar subiectul discutat aici este oricum altul.

 3. […] eu mă aşteptam ca obiecţiile lui Iohannis via SRI  la această propunere să fie clare şi publice, nu exprimate prin peniţa chinuită a lui Talpălargă de la Hotnews. Dar se pare că soţul lui […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: