Sorin Grindeanu, o nominalizare agreată de SRI

Faptele seci: Grindeanu a urmat în 2013 un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică la  Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”. Printr-o bizară coincidenţă a fost şi membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI în Parlamentul precedent.

Sigur că, într-o ţară normală, astea n-ar fi fost dovezi că Grindeanu e omul SRI. Până la urmă ar fi fost firesc ca un partid important să pună în comisia de control a SRI un om tânăr şi cu background în IT. Iar faptul că omul respectiv ar fi vrut să treacă printr-un program de formare profesională organizat de cei pe care îi supraveghea şi controla ar fi părut ceva logic. Doar că noi trăim într-o ţară anormală, aşa că simpla calitate de membru în comisia de control a SRI din precedentul parlament ridică uriaşe semne de întrebare în legătură cu comenzile de  care ascultă dl.Grindeanu. Iar când în ecuaţie mai apar şi cursuri postuniversitare la academia SRI deja bănuielile tind să pară al naibii de întemeiate.

Rămâne acum să vedem ce va face Klaus Iohannis: dacă îl respinge şi pe Grindeanu înseamnă că subsemnatul îi datorează recentului nominalizat nişte scuze. Dacă însă preşedintele va accepta rapid şi fără fasoane noua nominalizare a lui Dragnea, înseamnă că bănuielile expuse mai sus încep să aducă al naibii de bine a certitudini.

A nu se înţelege de aici că un om trecut pe la „Mihai Viteazu” ar trebui să devină un paria care nu are acces la nici o funcţie publică.  Dar în contextul actual (Ghiţă, chestii) parcă era bine să avem un premier civil, care să poată face puţină lumină în şerpăria lăsată în urmă de Băsescu (şi care pare să-l fi înghiţit complet pe Iohannis)….

P.S. Oare PSD luase 45% ca să facă guvern condus de un om trecut pe la academia SRI? Întreb şi eu…

6 Responses to Sorin Grindeanu, o nominalizare agreată de SRI

 1. Burgermeister spune:

  Da-o naibii de treaba, as fi zis ca Dragnea are mai mult sange in instalatie. Mutarea cu Sevil a fost epica dar pare-se ca i-a pierit repede curajul cand a vazut ca nu s-a speriat nimeni de amenintarile lui.

  • optimvs spune:

   Singura scuza la care ma pot gandi este faptul ca Dragnea chiar crede in programul ala si vrea cu orice pret sa aduca PSD la guvernare. Si isi face socoteala ca daca pune la ministere oamenii lui poate sa puna prim-ministru pe omul SRI-ului fara sa piarda de fapt puterea din mana.

 2. greudegasitid spune:

  cursurile astea la sri/armata sunt la moda. cam orice parasuta care lucreza la stat vrea sa le urmeze. numai cine nu vrea nu le face.
  pe de alta parte aia din comisia sri sunt niste slugi. parca imi amintesc ca la ultima audiere a lui codlea ii dadeau limbi fara rusine.

  • optimvs spune:

   Daca erau numai cursurile era alta discutie, dar omul a fost membru in comisia de control a SRI, ca ministru al comunicatiilor a impins legile Big Brother etc etc. Sa fim seriosi, lucrurile sunt f clare. De data asta a avut 100% dreptate basescu in interventia aia de la RTV, doar ca suna ca Nero dand lectii despre stingerea incendiilor.

 3. greudegasitid spune:

  aia cu legile….revin si tot revin cu ele. ceva de groaza. speram ca promotorii lor vor ajunge sa fie luati la intrebari candva. dar cu astia nu avem sanse.

  • optimvs spune:

   Dragnea tot insista ca Grindeanu nu-i sub acoperire, ca stie el, ca ar fi ajuns accidental in comisia SRI etc. Era sa ma buseasca rasul cand a povestit (la modul serios, nu la misto) cum ramanea Grindeanu fara comisie in Parlament si ‘l-a luat Zgonea de mana si l-a dus la comisia SRI’. Totusi eu NU cred ca Dragnea e cretin, probabil isi face socoteala ca a inceput duelul DNA vs SRI si ca lui DNA-ul i-a facut dosar politic, nu SRI-ul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: