Cum ne-a pricopsit Ponta cu guvernul SRI Grindeanu

L-am văzut ieri pe Dragnea spunând pe toate posturile povestea despre cum l-a dus Zgonea de mână pe Grindeanu sa-l bage în comisia SRI, că rămânea Sorin fără comisie şi poate se supăra şi se întorcea la Timişoara să fie viceprimar (nu râdeţi, chiar asta era ideea). Sigur că nu suntem o ţară de tâmpiţi, aşa că modul în care ministrul comunicaţiilor Sorin Grindeanu a împins la legile Big Brother cântăreste niţel mai mult decât asemenea poveşti, dar nu asta e ideea acestui articol. Aşa că vă propun să studiem nişte fapte concrete şi să vedem dacă 2+2 încă mai fac 4 în România:

 1. În campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014 Klaus Iohannis a refuzat iniţial participarea la dezbateri TV cu Ponta, în ciuda uriaşei presiuni exercitate de PSD şi de media. Sasul s-a ţinut tare până când s-a găsit cineva să-i arunce câteva găini moarte peste gard, ca insultă pentru presupusa lui laşitate. în aceeaşi seară Iohannis s-a prezentat subit la Realitatea, complet nepregătit, doar cu telefonul mobil în mână, fiind aproape zdrobit de un Ponta care rânjea cu masa plină de copiuţe de pe care citea tot felul de cifre..
 2. Iohannis a primit cu o atitudine relativ pozitivă propunerea iniţială făcută de Dragnea şi Tăriceanu, a sunat-o pe Sevil Shhaideh şi i-a spus că o numeşte după care i-a dat câteva subiecte pe care vroia să aibă o discuţie înainte de a face nominalizarea.
 3.  Cu o oră înainte ca Iohannis să apară şi să facă nominalizarea, Ponta a postat pe contul său oficial de facebook următoarea chestie:
sursa: contul oficial de facebook al lui Ponta

sursa: contul oficial de facebook al lui Ponta

4.  La o oră după ce Ponta posta mizeria asta, Iohannis a apărut cu un rânjet strâmb şi a anunţat că n-o nominalizează pe Sevil Shhaideh, fără a furniza nici cea mai mică explicaţie.

În momentul ăsta, mie mi se pare cât se poate de clar că Iohannis a reacţionat la insultele lui Ponta exact cum reacţionase şi la găinile moarte din 2014: „Aha, ziceţi că sunt laş? Hai că vă arăt eu”.

Problema care se pune de fapt este în ce măsură Ponta a făcut chestia asta la ordin sau din propria frustrare uriasă faţă de Iohannis? Întrucât rezultatul este cel pe care-l ştim (SRI şi-a făcut guvern)  iar toată cariera politică a lui Ponta a stat sub semnul comenzilor din umbră, am destul de puţine dubii cu privire la faptul că seviciile i-au găsit punctul slab lui Iohannis şi s-au folosit de Ponta pentru a scăpa de Shhaideh.

Sincer, eu mă aşteptam ca obiecţiile lui Iohannis via SRI  la această propunere să fie clare şi publice, nu exprimate prin peniţa chinuită a lui Talpălargă de la Hotnews. Dar se pare că soţul lui Sevil nu avea nici veri jihadişti, nici fraţi colonei în armata lui Assad şi în general vorbind nici un fel de vulnerabilitate care ar fi putut justifica un refuz raţional.

Ce-o mai fi vom mai vedea, dar românii care au mari aşteptări de la guvernul Grindeanu ar face bine să se uite la câţi băieţi relativ tineri din comisia de control a SRI din precedentul Parlament vor face parte din el…

Reclame

2 Responses to Cum ne-a pricopsit Ponta cu guvernul SRI Grindeanu

 1. Burgermeister spune:

  Adica Iohannis i-a dat follow pe FB lui Ponta? Hai ca asta ar fi tare, era pe vremuri la moda o carte numita Acesti bolnavi care ne guverneaza. La noi ar trebui scrisa alta, iar in titlu bolnavi ar trebui inlocuit cu tampiti.

  • optimvs spune:

   Iohannis e foarte dependent de facebook, sa nu uitam cum si-a cumparat la loc like-uri cand au facut basistii campania aia sa i le retraga. Sunt sigur ca aflase ce zice Ponta aproape imediat, mai ales ca era un mesaj foarte insultator. La nivel de presedinte/premier/ministru intotdeauna se gaseste un trepadus care sa vina instantaneu cu „sefu, ia uitati ce zice asta”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: