Cine poate să o reţină pe Codruţa Kovesi?

Traian Băsescu a confirmat într-o postare pe facebook veridicitatea înregistrărilor prezentate de Sebastian Ghiţă, aruncând astfel în aer orice urmă de credibilitate va mai fi avut activitatea DNA în general şi condamnarea lui Voiculescu în particular.

 

sursa: contul oficial de Facebook al lui Traian Băsescu (sublinierea îmi aparţine)

sursa: contul oficial de Facebook al lui Traian Băsescu (sublinierea îmi aparţine)

 

Din moment ce înregistrările sunt reale reiese cât se poate de clar Traian Băsescu avea în calitate de şef de stat informaţii că Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea au „aranjat” sentinţa în dosarul lui Voiculescu. Iar ulterior a apreciat, într-o discuţie privată, că aceştia se pregăteau să aplice aceeaşi metodă în cazul unui membru al familiei Băsescu (ginerele).

În aceste condiţii, nu văd cine poate nega că există suspiciuni rezonabile că Laura Codruţa Koveşi şi Florian Coldea ar fi constituit un grup organizat menit (între altele) să-şi subordoneze anumite instanţe de judecată cu scopul obţinerii unor condamnări pe dosare ale căror probe erau insuficiente. Şi, date fiind poziţiile ocupate de cei doi în statul român, este foarte posibil ca aceştia să împiedice sau să îngreuneze considerabil desfăşurarea anchetei dacă sunt lăsaţi în libertate.

Ceea ce, desigur, ridică următoarea problemă înstituţională: cine are dreptul să o ancheteze şi dacă este cazul să o reţină pe Codruţa Kovesi? Parchetul de pe lângă ÎCCJ  a deschis acum câteva ore un dosar pe baza înregistrării prezentate de Ghiţă, dar nu prea reiese de nicăieri că ar fi altceva decât un dosar „in rem” (cu privire la faptă, dar fără a lua deocamdată în calcul numele făptaşilor). Iar între timp Kovesi şi Coldea pot (teoretic) bine-mersi să-l strângă  cu uşa (figurat vorbind, desigur) pe procurorul căruia i-a fost repartizat dosarul.

Impresia mea este că până nu ies oamenii în stradă (şi în număr mare, nu câteva sute de zgribuliţi) Codruţa Kovesi nu poate fi clintită de la DNA, în ciuda faptului că implicarea ei în tot felul de fapte de natură penală pare tot mai clară cu fiecare înregistrare pe care Ghiţă o face publică…

7 Responses to Cine poate să o reţină pe Codruţa Kovesi?

 1. greudegasitid spune:

  dar cine il mai crede pe basescu?

 2. cobol spune:

  Sper ca nu astepti sa iasa in strada aia cu „coruptia ucide”.

  • optimvs spune:

   La mitingurile alea fondul sonor era in mare parte asigurat de baietii din galeriile echipelor bucurestene. Pentru suma potrivita astia striga si ‘traiasca Stalin’…

 3. greudegasitid spune:

  „ultimele luni ale lui 2016” nu sunt chiar asa departe.
  cei aia discutie privata? pai cred ca si cu nevasta tot asa vorbeste.

  • optimvs spune:

   Discutie privata adica nu declaratie publica la Tv, pe net samd. Cele spuse acolo nu erau menite publicului, asta e ideea, de asta sunt mai credibile decat chestiile pe care le debiteaza Basescu de obicei.

 4. […] dezvăluiri ale lui Ghiţă, confirmate măcar parţial de înregistrările cu Băsescu, au aruncat literalmente în aer sentinţa din dosarul Voiculescu/ICA/Telepatia sau cum vrea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: