Despre dosarul Voiculescu fără ură şi fără părtinire

Recentele dezvăluiri ale lui Ghiţă, confirmate măcar parţial de înregistrările cu Băsescu, au aruncat literalmente în aer sentinţa din dosarul Voiculescu/ICA/Telepatia sau cum vrea fiecare să-l numească. A devenit limpede că Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea s-au folosit de judecătoarea Camelia Bogdan  pentru a obţine o sentinţă disproporţionată în raport cu fapta şi menită în primul rând să distrugă sau să aducă sub control Antena 3. Dar înseamnă oare asta că Voiculescu este complet nevinovat, ba chiar un martir al libertăţii de exprimare, cum îl prezintă acum Antena 3? Sincer, am o părere foarte bună despre spiritul meu de dreptate, dar dacă m-ar chema mâine cineva să-l judec pe Voiculescu m-aş lipsi bucuros. Şi nu de frică, pur şi simplu pentru că dreptatea într-un asemenea caz este al nabii de greu de făcut.

Să luăm pe rând câteva fapte foarte evidente:

 1.  Nici dacă Mircea face şpagatul între două tiruri pe toată distanţa de la Bucureşti la Constanţa n-o să convingă pe nimeni că terenul ăla face 900.000 de euro sau cât a dat Voiculescu pe el.  La naiba, şi dacă faci pe el terenuri de tenis/minifotbal şamd scoţi lejer de tot 500.000 de euro pe an PROFIT, dată fiind locaţia.
 2. La fel de evident însă este faptul că nici dacă sare Coldea din stratosferă ca Baumgartner şi aterizează fix în… braţele primitoare ale Codruţei  Kovesi tot n-o să valoreze terenul 60 de milioane de euro, cât au decis Camelia Bogdan&Co că ar fi prejudiciul, pentru simplul  motiv că nu se pot ridica acolo nici măcar clădiri P+1.
 3. Dacă rezultă că Voiculescu a păgubit statul cu vreo 5-6 milioane de euro (cât este probabil diferenţa între cât a plătit el pe ICA şi valoarea reală a terenului) ar trebui desigur să plătească. Doar că…
 4.  Atunci ar trebui să plătească la rând cu el toţi ăia care au luat fabrici, uzine, rafinării, combinate şamd pe preţuri de nimic.  Nu pot să uit nici acum, după atâţia ani, cuma  fost vândut IMGB  pe un dolar  „pentru că avea datorii” iar apoi Kvaerner a vândut în secunda doi doar clubul şi sala de sport  pe DOUĂ MILIOANE.  Sau tărăşenia de la Reşiţa cu Noble Ventures sau sau sau, exemplele pot continua la nesfărşit.  A-l lua doar pe Voiculescu, pentru o privatizare dubioasă dar de pe urma căreia statul a luat totuşi nişte bani, în timp ce-i laşi în pace pe ăia care au luat DE POMANĂ chestii mult mai valoroase înseană RĂFUIALĂ nu DREPTATE.
 5.  Modul în care a fost făcut dosarul exclude din start o judecată onestă. N-ai cum să dai o sentinţă corectă pe baza unui prejudiciu umflat cu un ordin de mărime.
 6. Răfuiala care l-a băgat la închisoare pe Voiculescu face o eventuală rejudecare extrem de dificilă. Asta în primul rând pentru că scopul trebuia să fie recuperarea prejudiciului nu înfundarea lui Voiculescu, dar în momentul ăsta o asemenea abordare este imposibilă din cauza perioadei deja petrecute în puşcărie. Cu alte cuvinte, dacă sentinţa aberantă a Cameliei Bogdan este casată, nu i se mai poate oferi lui Voiculescu alegerea „banii sau puşcăria”, că puşcărie deja a făcut.
 7. Vă atrag respectuos atenţia că Frantisek Priplata, cehul care a comandat asasinarea liderului sindical de la Tepro Iaşi, a primit doar OPT ANI şi nu a executat pedeapsa nici până în ziua de azi.

Acestea fiind zise, poate că regele Solomon ar fi în stare să dea o sentinţă justă în cazul lui Voiculescu. Pe mine mă depăşeşte speţa.

P.S. Un sfat călduros pentru domnii şi doamnele de la SRI, care văd că mă citesc în număr din ce în ce mai mare: vizionaţi cu mare atenţie filmul Zero Dark Thirty despre lichidarea lui Bin Laden.  Acolo este la un moment dat o scenă în care juna analistă chitită să-l prindă pe Bin Laden ajunge la capătul puterilor şi se apucă de plimbat jihadişti în lesă printr-una din închisorile secrete, cu speranţa să scoată ceva de la ei.  Iar şeful celulei CIA, înainte să se ceară acasă, îi dă următorul sfat: „ai grijă să nu fii taman tu cea prinsă cu lesa în mână când o veni comisia de control pe-aici”.

Zic asta pentru că am impresia că linia de demarcaţie dintre „monitorizarea presei” şi o operaţiune de poliţie politică pare să fi devenit cam neclară în ultimi ani…

Reclame

2 Responses to Despre dosarul Voiculescu fără ură şi fără părtinire

 1. Burgermeister spune:

  Acum o sa te injure si basistii si binomistii si antenistii.

  • optimvs spune:

   Ar insemna ca am dreptate in proportie de cel putin 80% 🙂

   Serios vorbind, nici nu stiu daca mai e posibil sa faci dreptate intr-un dosar care a fost facut praf infelul asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: