A reuşit Ghiţă să-l termine pe Coldea?

Dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiţă pe 11 ianuarie au potenţialul de a-l duce pe Florian Coldea din postura de „eminenţă cenuşie” a lui Klaus Iohannis direct la puşcărie, dar pot la fel de bine să se dovedească o biată furtună într-un pahar cu apă.  Spun asta pentru simplul motiv că totul depinde de modul în care va reacţiona Florian Coldea şi, MAI ALES, de dovezile pe care le poate (sau nu) aduce cu privire la achitarea excursiilor pomenite de Ghiţă.

Pe româneşte, dacă mâine (sau mai bine zis azi) Coldea tace mâlc, sperând să-l spele alde Talpălargă de la Hotnews sau alţi lătrăi ai sistemului, secondaţi de liftele de pe facebook şi din blogosferă, şansele ca Ghiţă să fi plătit excursiile iar cazul să fie un conflict de interese cât se poate de penal cresc exponenţial.  Asta pentru că la vremea acelor excursii Ghiţă era un prosper om de afaceri ale cărui firme aveau nşpe contracte cu diverse instituţii ale statului, între care şi SRI, iar Florian Coldea era, ce să vezi, şeful operativ al SRI. În mod cert subiectul nu va fi abandonat de Antena 3 şi România TV, iar în acest context iminenta schimbare a ambasadorului SUA la Bucureşti după instalarea lui Donald Trump are toate şansele să determine o schimbare semnificativă de atitudine a partenerului strategic faţă de conducătorul de facto al SRI.

Pe de altă parte, dacă mâine Coldea organizează o conferinţă de presă şi prezintă chitanţe şi facturi pentru biletele de avion, cazare şamd, plătite de el sau de soţie, dezvăluirile lui Ghiţă devin mult mai puţin semnificative. Asta pentru simplul motiv că în conformitate cu declaraţia de avere din 2014  Florian Coldea primeşte anual 113.309 lei salariu şi 7500 de lei bani pentru masă (nu râdeţi) de la SRI, iar soţia, doamna general SRI Ioana Coldea ia 82.362 de lei pe lună salariu şi 7500 de lei bani de masă de la SRI, plus 10.120 de lei de la Academia Naţională de Informaţii şi 4083 de lei de la SNSPA.  Cum soţii Coldea mai câştigă fiecare câte 7500 de lei pe lună din chirii rezultă că veniturile declarate ale familiei sunt de 239874 de lei pe an, adică un „mizilic” de 20.000 de lei pe luna! 

Ca om care a văzut pe banii lui o bucată bună de lume şi a scris ani de zile despre turism, daţi-mi voie să vă asigur că familia Coldea îşi permite lejer două vacanţe pe an în Seychelles, nu una, cu tot cu zbor la business class şi hotel de 5 stele pe bune. Asta presupunând desigur că nu au un stil de viaţă extravagant, chestie pe care, uitându-mă la faţa şi la expresia lui Codea, îmi vine greu s-o cred.

 

Pretul pentru biletele de avion de la Istanbul in Seychelles in Februarie - dati click pe imagine pentru rezolutie mare 1 lira tuceasca = 1.1 lei

Pretul pentru biletele de avion de la Istanbul in Seychelles in Februarie – dati click pe imagine pentru rezolutie mare 1 lira tuceasca = 1.1 lei

5200 de lire sunt cam 5500 de lei iar poveştile lui Ghiţă despre cum s-ar fi mutat Coldea de la business class la clasa economică nu ştiu cât valorează fără documente.

Evident, în aceste condiţii, ar fi şi mai grav dacă se va dovedi că Florian Coldea s-a bucurat, ca ultimul blogger pişcotar, la o vacanţă plătită de Ghiţă, adică de un afacerist specializat pe contracte cu instituţiile statului între care şi SRI. Ar însemna, dincolo de evidentele foloase necuvenite, că se şi bucura la şpăguţe, deşi îşi putea permite bine-mersi vacanţe scumpe din salariul plătit de contribuabilul român.

P.S. Calculul de mai sus pare să fi fost prea greu pentru Ciutacu&Co…

2 Responses to A reuşit Ghiţă să-l termine pe Coldea?

 1. Burgermeister spune:

  Dar la business class cat costau totusi biletele alea? Ca nici macar nu-mi afiseaza optiunea pe Turkish Airlines.

  • optimvs spune:

   De aproape 5 ori mai mult https://i37.servimg.com/u/f37/11/28/30/87/avion_12.jpg
   Dar repet, relevant e cine a platit pentru ca nu conteaza daca spaga era 5700 de lei sau 25.000 de lei (doar la avion vorbind). Relevant daca a luat o spaguta deghizata in excursie de la Ghita (sau nu).

   La o adica insa Coldea isi putea permite si clasa business, chiar daca l-ar fi usturat. Chiar si daca spargea 100.000 de lei pe vacanta asta tot ii ramaneau 140.000 pe an ca buget al familiei, cam asta e ideea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: