Kovesi, factura şi singurătatea anteniştilor

L-am văzut zilele trecute pe Mircea Badea clamând cu patos că ei, angajaţii Antenei 3, au fost singurii care au luptat contra sistemului. Sigur, omul nu e neapărat cel mai informat de pe-acolo, dar orişicât, având în vedere că mi-a aranjat de un mandat de interceptare pe siguranţă naţională când mi-a citat pe larg articolul despre bloggerul lui Băsescu dedat la ciordeli din Metro, îndrăznesc să afirm că ar fi trebuit să-şi ia nişte rezerve. Nu de alta, dar eu unul scriu nonstop contra lui Băsescu de prin 1996 fără să mă plătească nimeni un leu pentru asta, darmite mii de euro pe lună.  Pur si simplu nu l-am putut suporta de pe vremea escrocheriilor cu plăcuţele „aici sunt banii dumneavoastră”   comandate în Elveţia, cu „spargerea” CFR-ului etc etc etc. Lucram la „Adevărul Economic”  pe vremea aia iar răposatul Viorel Sălăgean (Dumnezeu să-l ierte)  mi-a dat pe mână o rubrică de comentarii politice unde l-am avut client favorit pe Băsescu vreme de vreo 8 ani.  (apropo de Viorel Sălăgean, fost secretar de partid pe presă şi edituri pe vremea lui Ceauşescu  – nici măcar O SINGURĂ DATĂ nu m-a cenzurat pe fond, omul înţelegea democraţia şi libertatea de exprimare infinit mai bine decât bandele de puţoi care behaie anticomunisme de operetă în online-ul românesc).

Cât despre chestiile pe care le-am scris pe barba mea aici din 2007  încoace, le poate consulta oricine are timp şi chef, cu alte cuvinte mă pot lăuda că am fost antibăsist  cam de când e Băsescu relevant în politică, doar că am făcut-o STRICT DIN CONVINGERE.

În schimb, ce n-am făcut (şi nici n-o să fac vreodată) sunt chestii de genul celei la care s-au pretat Antena 3 ( şi România TV desigur) apropo de celebra factură prin care Ghiţă vroia să demonstreze că s-a dus la Cluj să-i rezolve lui Kovesi problema cu plagiatul.  Apărarea lui Kovesi era oricum imbecilă câtă vreme era irelevant la ce dată a făcut firma lui Ghiţă o comandă pentru servicii de transport aerian (din moment ce data comenzii era anterioară poveştii cu plagiatul, desigur).  Dar a spune că de fapt Luluţa nu ştie să citească o factură şi că ar fi confundat data înregistrării firmei lui Ghiţă la registrul comerţului (întâmplător tot din 2009)  cu data emiterii comenzii reprezintă o manipulare de o jegoşenie greu de imaginat. La care Ciuvică de pildă s-a pretat fără nici un fel de greţuri, în ciuda faptului că răspunsul dat de Kovesi excludea complet o asemenea interpretare.

Îmi pare rău, sunt de acord că sistemul securistic creat de Băsescu şi concentrat acum în jurul lui Kovesi este practic un cancer pentru România, dar nu se combate cancerul îmbolnăvind pacientul şi de ciumă. Faptul că l-au săltat pe Mustaţă din complet ca să intre Bogdan şi să dea 10 ani nu scuză minciuni spuse cu bună-ştiinţă pe post, la ore de maximă audienţă.  Nu sunt naiv, dar când consideri că ai adevărul şi dreptatea de partea ta mi se pare o chestie incredibil de stupidă să minţi la fel de jegos ca şi adversarul, doar pentru a fi imediat prins şi făcut de râsul lumii.

Aşa că singurătatea Antenelor nu provine, vezi Doamne, din faptul că s-ar fi vândut tot restul ziariştilor lui Băsescu sau serviciilor.  Provine din faptul că oamenii care chiar sunt antibăsişti din convingere nu au stomac pentru mizerii de genul ăsta. Şi mai provine, foarte important, din faptul că  Antenele încă se comportă ca în anii ’90, când se făcea presă pe ideea „să nu-i facem celuilalt audienţă” . În vreme ce sistemul a înţeles FOARTE bine că trăim în era lui like şi share şi că o legiune de postaci fără chip zbiară mai tare decât cele mai puternice voci din presă.

6 Responses to Kovesi, factura şi singurătatea anteniştilor

 1. cobol spune:

  Detaliaza un pic chestia cu Kovesi si factura ca unii nu urmarim chiar pas cu pas taraseniile astea.

  • optimvs spune:

   E destul de simplu, Ghita a aratat o factura pentru niste bilete de avion si a pretins ca aia e dovada ca s-a dus el la Cluj sa-i rezolve lui Kovesi plagiatul. Kovesi, fiind desteapta ca noaptea neagra, s-a dus la ziare.com si in loc sa spuna ceva gen „fugarul Ghita e disperat, crede ca zborul lui la Cluj dovedeste ceva” a inceput sa spuna ca factura e din 2012 dar comanda e din 2009 si ca asta ar arata ca Ghita minte (de parca firma lui Ghita nu putea avea un contract-cadru din 2009 cu firma de transport etc). Iar Ciuvica, in loc sa rada de prostia lui Kovesi care isi punea singura mana-n cap, a sarit sa spuna ca de fapt Kovesi ar fi confundat data facturii cu J-ul (nr de inregistrare la Registrul Comertului) care era tot din 2009. (ceea ce era clar neadevarat, Luluta vorbind clar de data comenzii etc)

   • adrian spune:

    Esti in eroare.Adica e pura coincidenta ca Kovesi specifica fix anul infintarii firmei?De ce n-a zis 2010 sau 2011 sau 2008?
    Este evident,a spus 2009 pt ca era J de pe factura! Nu a mai fost vorba de nici un alt document justificativ ca sa poti aduce in discutie si alta datare(alt an sau chiar anul 2009) decat cele din factura, E chiar foarte simplu!

   • optimvs spune:

    Omule, da-o naibii de treaba, uita-te la factura aia cu ochii tai, e si acum pe site la Iosif Buble. Kovesi spune de 2009 pentru ca in partea de jos a facturii este trecuta data la care firma lui Ghita a facut COMANDA iar data aia e din 2009. Sigur ca apararea ei e cretina, in sensul ca firma lui Ghita avea un contract-cadru cu firma aia de transport iar data aia din 2009 se referea la acest contract-cadru. Dar asta nu inseamna ca a confundat cu J-ul, cum au manipulat (grotesc) Ciuvica&Co.

    Uite aici, vezi in A DOUA poza http://www.stiripesurse.ro/gafa-care-ar-descalifica-o-pe-laura-codru-a-kovesi-cum-s-ar-fi-facut-de-ras-efa-dna_1174468.html Vezi acolo in dreapta jos ca scrie comanda 25.03.2009 ? La aia s-a referit Kovesi, de altfel a si mentionat ca se refera la comanda, oricat imi displace mie Luluta nu poti sa minti asa doar ca sa-ti mai iasa o poveste de vandut…

 2. greudegasitid spune:

  mai bine detaliaza „mi-a aranjat de un mandat de interceptare pe siguranţă naţională „

  • optimvs spune:

   E o poveste interesanta, in seara in care Mircea a citat pe larg in emisiune ce scrisesem despre furaciunile lui zoso din Metro s-a intamplat o chestie. Care m-a facut sa inteleg cum se dau mandatele astea pe securitate nationala. O s-o povestesc pe larg la momentul potrivit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: