Procuroristan vs Romania

Cea mai mare înfrângere a democraţiei din ultimii 27 de ani constă în faptul că peste 10.000 de oameni (nu contează cât de îndoctrinaţi, afiliaţi politic sau chiar plătiţi) s-au putut da aseară de ceasul morţii în faţa Guvernului pentru dreptul unor dinastii de procurori comunişti de a conduce de facto România.  Asta pentru că miza adevărată a actualei lupte politice n-a fost niciodată graţierea, ci eliminarea unor modificări perverse din Codul Penal, introduse acolo de Bica, Predoiu şamd cu scopul de a da puterea absolută în mâna procurorilor.

Cine sunt însă aceşti procurori care ar trebui să ne conducă indirect prin anchete penale cu dedicaţie de genul celei care a împiedicat candidatura lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei? Hai să ne clătim ochii cu nişte detalii mai puţin cunoscute sau ignorate cu bună-ştiinţă de apostolii „statului de drept”:

 1. Monica-Luisa Macovei, născută Gherghescu este arhitecta actualului Procuroristan, statul paralel care s-a substituit României democratice. Fiica unui securist acuzat de crime grave, Monica Macovei s-a căsătorit (ce coincidenţă)  cu procurorul  Valentin Macovei. Conform hotnews, unele surse indică faptul că acesta si-ar fi recunoscut apartenenţa la fosta Securitate.  Monica Macovei s-a ilustrat mai întâi prin jurământul de procuror ceauşist (foto aici ) , apoi prin anchetarea manifestanţilor din Piaţa Universităţii bătuţi de mineri! Conform lui Viorel Ene, preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, Macovei este în prezent anchetată de Parchetul Militar pentru această ispravă, dar ce să vezi presa n-a fost anunţată de acest fapt.
 2. Codruţa Kovesi fostă Lascu este în prezent principalul exponent al Procuroristanului.  Coincidenţă (sau nu) – Kovesi este fiica procurorului ceauşist Ioan Lascu. Acesta a fost timp de 30 de ani procuror şef al Parchetului local Mediaş, cariera lui acoperind şi anii cei mai negri ai ceauşismului (1980-1989).  Sigur, nu judecăm copiii pentru ce-au făcut părinţii, dar ascensiunea fulminantă a lui Kovesi pare a avea legătură cu principiul dinastic, nu cu meritocraţia.  La bilanţul din 2005 (anul care a precedat numirea sa de către Băsescu) a ocupat locul 10 din 16 iar în funcţia ocupată până atunci (procuror şef al structurii locale a DIICOT)  fusese numită pe criterii ce pot fi doar bănuite, întrucât ca studentă fusese în cel mai bun caz mediocră. Evident, gurile rele spun că promovarea la DIICOT s-ar fi realizat exclusiv  pe baza pilelor tatălui (pensionat abia în 2010)
 3. Oana Schmidt-Hăineală este fosta şefă a CSM şi principal „bodyguard” al lui Kovesi prin mendrele statului de drept. Doamna Hăineală s-a născut cu mult mai puţin românescul nume Hajnal, fiind fiica fostului procuror-şef al Capitalei (anterior procuror în Covasna). Procurorul-şef Hajnal a fost cel care a organizat anchetarea victimelor mineriadei şi iată cum cercul se închide iar noi ajungem la Monica Macovei (numită de Hajnal în grupul de procurori care i-au anchetat pe cei bătuţi bestial de mineri)

Exemplele ar putea continua la nesfărşit, dar este clar că numai un idiot sau un om complet neinformat poate crede că această grupare de odrasle ale unor procurori ceauşişti ne poate ferici cu altceva decât o dictatură a cătuşelor. Pentru că oamenii ăştia fac azi ce au învăţat din pruncie de la părinţii lor:  nu cum să caute adevărul  printre probe de multe ori greu de găsit sau de interpretat ci doar cum să condamne „cu maximă celeritate” orice om le-a fost aruncat în gheare. De preferinţă de către Securitate…

P.S. Aş face pariu pe orice sumă că sub 0.01% dintre cei care demonstrau ieri în Piaţa Victoriei ştiu cine au fost părinţii lui Macovei, Kovesi sau Hăineală.  Asta şi pentru că indobitocirea cu Facebook funcţionează mult mai bine decât îndobitocirea cu televizorul.

P.P.S. Termenul Procuroristan a fost născocit de cei de la Caţavencii şi cred că descrie cel mai bine acest stat paralel care a uzurpat pe tăcute România demicratică.

4 Responses to Procuroristan vs Romania

 1. Ali Baba spune:

  Nu ti-e frica sa scrii asemenea chestii? Astia nu se joaca. Respect maxim de la mine.

  • optimvs spune:

   In momentul in care incepe sa ne fie frica si astora care n-am furat un leu in viata noastra, n-am lucrat o zi la stat samd inseamna ca s-a terminat cu visele despre democratie.

 2. Burgermeister spune:

  Ce zici de astia 100.000 din seara asta si de bataia care a urmat?

  • optimvs spune:

   Am o fosta colega de generala si liceu (fizician cercetator in SUA) care n-a putut parcurge textul ala al lui Tapalaga pana in punctul in care venea vorba de sotul lui Macovei. Nu in sensul ca n-ar avea facultatile mintale necesare pentru a procesa un text de Tapalaga, ci pur si simplu pentru ca era asa de convinsa ca Macovei e Luceafarul Diminetii incat a citit jumatate de pagina si pe urma a renuntat, ramanand la convingerea ei.
   In conditiile astea, cum sa te miri ca propaganda de indobitocire de pe facebook a putut scoate oamenii aia in strada? Cred ca nici 10% nu intelegeau ce a facut de fapt ordonanta aia de urgenta.
   Iar bataile n-aveau treaba cu nimic, venisera descreieratii din galerii sa se bata cu jandarmii. Daca ar desfiinta cineva unitatea speciala de interventie a jandarmeriei (scutierii) cred ca aia cateva sute de descreierati din galerii ar ramane fara scop in viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: