CCR a oprit lovitura de stat a Codruţei Kovesi

Să începem prin a-i ajuta pe tinerii frumoşi dar cu minţile puse sub sechestru să înţeleagă corect termenul de „lovitură de stat”:  coup d’état , also known simply as a coup, putsch, or an overthrow, is the illegal and overt seizure of a state by the military or other elites within the state apparatus. Folosim definiţia de pe wikipedia doar pentru că e un site cunoscut de toată lumea, dar termenul este definit la fel cam peste tot.

Cu alte cuvinte, delirurile băsisto-macoviste din 2012 erau doar o propagandă de toată jena, câtă vreme măsurile luate de USL se încadrau la virgulă în cadrul legal de atunci. În schimb, deschiderea de către DNA a unui dosar în care se ancheta adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de către un guvern legal instalat CORESPUNDE PERFECT definiţiei loviturii de stat: o elită din aparatul de stat (în cazul de faţă DNA) încerca să preia de facto puterea în România, atribuindu-şi cu de la sine putere dreptul de a controla deciziile guvernului.

Faptul că acţiunea DNA era complet ilegală a fost deja stabilit de către CCR, aşadar tot ce ar  lipsi acum pentru a lichida definitiv puciul ar fi un procuror care să aibă curajul să-i reţină pe pucişti pentru tentativă de lovitură de stat.  Chestie pe care n-o s-o vedeţi prea curând, câtă vreme Kovesi este susţinută nemijlocit atât de Iohannis cât şi de actualul ambasador al SUA, iar PSD pare complet incapabil să scoată în stradă sutele de mii de oameni care ar fi absolut necesare într-o asemenea situaţie.

Fără discuţie, o asemenea acuzaţie extrem de gravă este dificil de probat în instanţă fără interceptări/filaje/mărturii care să poată demonstra existenţa unui grup organizat de complotişti care să fi acţionat concertat contra ordinii de drept. Dar câtă vreme măsura anchetării unui guvern pentru exercitarea atribuţiilor sale se situează CLAR în afara legii,  există suspiciuni rezonabile că s-ar fi încercat o lovitură de stat. La urma urmei, singura explicaţie alternativă ar fi că DNA e format din incompetenţi care nu înţeleg nimic din legile României. Iar precedentul din dosarul telepatia/Voiculescu/ICA/whatever spune că instanţa poate decide condamnări în absenţa probelor, dacă singura posibilitate logică de a explica un eveniment presupune faptul că au fost comise una sau mai multe infracţiuni.

Până la urmă, nu pot decât să salut faptul că o instituţie fundamentală a actualului stat român şi-a începlinit corect rolul. CCR a stopat azi un derapaj care risca să transforme definitiv România într-un Procuroristan în care fiica şefului ceauşist al parchetului Mediaş taie şi spânzură mai ceva decât o făcea pe vremuri Leana din Scorniceşti.

P.S. Cred că deja schimbarea lui Kovesi nu mai poate rezolva problema politizării DNA.  Probabil este nevoie de o reorganizare completă, cu aducerea din toată ţara a unor procurori care în ultimii 12 ani s-au ocupat de prins infractori, nu de făcut poliţie politică.

 

 

10 Responses to CCR a oprit lovitura de stat a Codruţei Kovesi

 1. Burgermeister spune:

  Poate arestarea ar fi excesiva dar demiterea cred ca a devenit obligatorie. Vorba ta, ori n-are habar de lege ori incerca sa exercite prerogative mult peste limita Constitutiei.

  • optimvs spune:

   Nu ar fi excesiva deloc pentru simplul motiv ca in absenta retinerii/arestarii Kovesi are toate parghiile are toate parghiile de care are nevoie pentru a bloca ancheta.
   Din acest punct de vedere masura ar fi pe deplin justificata, doar ca nu are cine s-o ia.

 2. Am auzit că tinerii frumoși și liberi s-au gândit că psd-ul ar trebui scos în afara legii. Nu zic că ar fi posibil, dar numai faptul că le-a trecut prin minte așa ceva, te lasă mască.

 3. …sunt de ambele părți.
  Ghinion pentru noi, căscători de ochi și gură (telespectatori), că trebuie să și filtrăm.

  • optimvs spune:

   De filtrat trebuie sa filtrezi oricum, chiar si cand ai o presa foarte respectabila uneori oamenii sunt orbiti de propriile lor convingeri si fac tot felul de nefacute.
   Durerea la noi este ca trebuie filtrata o cantitate imensa de minciuna, manipulare samd, vezi de pilda grajdurile lui Augias din „ancheta despre Dragnea in Brazilia” a alora de la Rise Project.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: