Eurovision 2017 sau cum să ne fandosim cu un yodel dacă ne-am împuşcat în picior anul trecut

Când Ovidiu Anton a urcat pe scenă pentru a mulţumi publicului după victoria de la selecţia de anul trecut şi a spus chestia aia cu „dacii mei, lupii mei” am fost 100% sigur că n-o să fie lăsat să facă nici o brânză. Sigur, mă gâdeam la chestii mai soft, gen tăiat sunetul din căşti în timpul reprezentaţiei sau alte minuni de genul ăsta, dar EBU (European Broadcasting Union) a ţinut să ne arate că noi românii nu avem voie să întrăznim să ne gândim la lucruri ca „In the darkest night/Feel the power in you/Take a moment of silence/And fight for the truth” . Aşa că Ovidiu Anton n-a mai ajuns deloc la Eurovision 2016, chestie care a ajutat şi la victoria piesei cu tătari persecutaţi de ruşi, ba a mai mulţumit şi pe hipsterii de la noi.

Sigur, Ovidiu e un plinuţ care avusese proasta inspiraţie să se fardeze cam tare, băiatul ăla care învârtea sabia era de toată jena, dar astea erau mărunţişuri care se puteau remedia lejer până la concursul propriu zis.  Iar altă şansă ca asta de a câştiga eu cred că n-am mai avut de la Tornero încoace. Cu diferenţa că piesa lui Trăistariu nu avea nici în clin nici în mânecă vreo treabă cu politica, în vreme ce o victorie a lui Ovidiu Anton ar fi creat o anumită emulaţie pe care establishmentul UE n-o doreşte pe la noi. Sigur, marii dobitoci au fost la noi, băieţii de la EBU doar au profitat de o situaţie existentă ca să ne împingă cu capul în ţărână.

Ei bine, pentru 2017 n-o să mai avem probleme de-astea, pentru că yodelul care a câştigat astă seară pare venit direct din mintea unui băiat de cartier care s-a uitat într-o noapte la „Sunetul Muzicii” şi a prins şi el ce-a putut.  Cu alte cuvinte, cântecul putea veni fix din orice ţară a UE, nu are nici un fel de legătură cu România. Clar nu este pe gustul meu şi probabil le va provoca hohote de râs tuturor celor care au văzut filmul cu Julie Andrews şi Cristopher Plummer, dar „generaţia y” e posibil să-l aprecieze drept ceva original.

Una peste alta, vă invit să comparaţi cele două melodii:

 

Nu cred că mai este mare lucru de adăugat, până la urmă vina pentru mizeriile care se întâmplă de 27 de ani în ţara asta ne aparţine tuturor.

 

6 Responses to Eurovision 2017 sau cum să ne fandosim cu un yodel dacă ne-am împuşcat în picior anul trecut

 1. cobol spune:

  Daca n-o merge cu yodelul la anu’ zic sa-l trimitem pe Iohannis in spielhosen. Poate de groaza ne dau aia trofeul.

  • optimvs spune:

   Nu mai am cine stie ce simpatie pentru actualul presedinte dar hai sa nu facem ca aia care zic ceva de Dragnea si daca ploua afara. (apropo de asta, a fost genial momentul in care masina data de TVR a fost castigata de un cetatean cat se poate de viu din Teleorman 😆 )

 2. Am ascultat și eu minunea. Cântec elvețian, coregrafie tip Tarzan în junglă. Jalnic!

 3. Compozitorul zice că a scris piesa pentru concurentul elvețian, dar n-a fost aleasă. Și s-a gândit – ce să facă cu așa capodoperă? S-o dea la români.
  https://www.antena3.ro/timp-liber/muzica/gafa-facuta-de-compozitorul-piesei-pentru-eurovision-nici-presa-internationala-nu-stie-chestia-asta-402505.html

  • optimvs spune:

   Foarte tare, eu am scris ca n-are nici un fel de legatura Romania imediat ce am auzit piesa :lol:.
   Dar na, vox populi… Asta presupunand ca nu s-a umblat la voturi, chestie oricand posibila.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: