Celebrul Sebastian Ghiţă – prins ca ultimul puşcăriaş fugit de la dat zăpada

 

În caz că nu ştiaţi, peste 90% dintre evadaţii din România nu scapă de după gratii săpând cu linguriţa un tunel sau plătind o bandă de mercenari să vină cu elicopterul de asalt în curte la Jilava.  Se folosesc pur şi simplu de un moment în care sunt scoşi la muncă pentru a înşela vigilenţa a 2-3 gardieni burtoşi şi prost plătiţi.  Şi, bineînţeles, sunt prinşi la fel de simplu: câţiva poliţişti în civil aşteaptă vreo 2-3 zile în faţa caselor părinţilor/fraţilor şamd şi prind cel puţin 80% dintre cei scăpaţi prin metoda de mai sus.

Ar fi fost de presupus ca Sebi Ghiţă, om cu cine ştie câte milioane în cont plus diverse contacte cu securişti unşi cu toate alifiile să ştie şi el atâta lucru: că rudele apropiate îi vor fi urmărite niţel mai bine decât rudele vreunui şpringar fugit de la dat zăpada. Ei bine nu: El Fugitivo a fost  prins prin Serbia în timp ce se întâlnea cu fratele său  Alexandru Ghiţă. Exact ca în celebra parodie „Dracula: Dead and loving it”, fratele Ghiţă şi-a zis „I must outsmart them”, a plecat spre Istanbul şi apoi a cotit-o spre Serbia, convins probabil că Turcia e un fel de capăt al lumii de unde nu te mai poate urmări nimeni. Aşa că i-a condus pe poliţişti direct la mult-căutatul Sebi.

Ca să înţelegeţi mai bine în ce ţară trăim, trebuie precizat că acest geniu pe nume Alexandru Ghiţă a vândut în 2015 o licenţă 4G către RCS&RDS pentru modesta sumă de 6.6 milioane de euro. Da, ăştia sunt oamenii care învârt la noi afaceri de milioane. Pentru că sunt foarte inteligenţi şi au simţul oportunităţii, desigur.

Bineînţeles că se vor face tot felul de scenarii cu superspioni, dar „at the end of the day”, cum ar zice partenerul strategic, rămân trei fapte indiscutabile: „eminenţa cenuşie” Coldea s-a dus pe banii lui Ghiţă prin vacanţe, ca să-l aibă ăsta la mână până la sfârşitul zilelor, „anaconda” Istode se lăfăia planturos în poze făcute pe iahtul închiriat de un penibil ţepar de doi lei, iar Ghiţă a fost prins întâlnindu-se cu fratele la doi paşi de graniţele României.

Nu-mi imaginam că SRI-ul e populat la vârf cu oameni la nivelul lui Otto Skorzeny, Peter Malkin sau Duško Popov pentru simplul motiv că operativi de genul ăsta nu ajung aproape niciodată în poziţii care presupun susţinere politică şamd. Dar orişicât, mă gândeam că nici acest Renfield din filmul lui Mel Brooks nu este reprezentativ pentru zona Ghiţă-Coldea-Istode. Se pare că m-am înşelat…

7 Responses to Celebrul Sebastian Ghiţă – prins ca ultimul puşcăriaş fugit de la dat zăpada

  1. burgermeister spune:

    Dracula cred ca e printre cele mai tari parodii pe care le-am vazut. Iar scandalul cu spioni de la noi chiar ca bate orice parodie.

    De aia care se intalneau sa falsifice alegerile cu taica Puiu in anticamera ce zici?

  2. S-a fâsâit toată treaba. 🙂 Ca un roman polițist scris de George Arion.

  3. Înțeleg că are legături de afaceri acolo, la cel mai înalt nivel.
    Nu pricep treaba cu actul de identitate sloven. Bine că nu s-a dat japonez, chinez…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: