Cui foloseste fumigena cu fraudarea alegerilor din 2009 prin soft?

Dacă vrei azi să identifici o persoană din tabăra PSD-ului care nu vrea ca ancheta despre frauda electorală din 2009 să se facă serios, ajunge să te uiţi ce spune despre metoda prin carte s-ar fi „rezolvat” voturile care îi lipseau lui Băsescu. Când îl vezi că începe să facă cu ochiul şi să spună pe un ton de mare cunoscător „hai dom’le că aia cu ambasadele e fentă, era rezolvată de mult, din soft”  lucrurile sunt clare: respectivul vrea orice numai o anchetă serioasă nu.

Explicaţia e foarte simplă: dacă fraudezi din soft îţi dai câte voturi ai nevoie ca să meargă treaba ca unsă.  Nu fraudezi doar ca să câştigi la mustaţă, numai după numărarea voturilor din diaspora, dând inevitabil naştere unor suspiciuni. Dacă Băsescu frauda alegerile din 2009 folosind softul, „câştiga” cu 300.000 de voturi diferenţă şi îi dădea cu tifla lui Geoană încă din seara alegerilor.

În plus, fraudarea din soft implică riscuri imense pentru cei care o fac: există procese verbale în fiecare secţie, există încă (la momentul ăla) sacii cu voturi, se fac numărători paralele şamd deci e suficientă o renumărare într-un singur judeţ ca să ajungi la puşcărie.

De ce se aruncă însă pe piaţă această fumigenă? Simplu:

 1. Ancheta trebuie deturnată cu orice preţ de la personalul ambasadelor, care asigură funcţionarea secţiilor de vot şi care, cum bine ştim, cam aparţine de un anumit serviciu de informaţii foarte puţin pomenit în această discuţie. La secţiile din ambasade existau unul, maxim doi reprezentanţi ai partidelor de opoziţie, cu alte cuvinte dacă îi aveai la mână pe ăştia doi băgai lejer 2000 de voturi false în ecuaţie LA O SINGURĂ SECŢIE.  La cât de strâns a fost scrutinul din 2009 ajungea să „aranjezi” 15 secţii, adică să ai la mână doar CEL MULT 30 de reprezentanţi ai PSD şi PNL ca să schimbi rezultatul alegerilor.  Iar lucrurile erau făcute beton, adică puneai voturi în saci, făceai proces verbal legal, tot tacâmul.
 2. Chestia cu softul sună misterios pentru publicul larg şi poate fi discutată la modul general. Dacă e vorba să discuţi de pildă FRAUDA EVIDENTĂ DE LA PARIS trebuie să discuţi om cu om, să vezi cine lucra prin ambasadă la ora aia, cine era reprezentantul PSD în secţie şi ce repere are biografia lui, chestii de-astea enervante şi care pot duce în direcţii nedorite.
 3.  Tot felul de oameni foarte prezenţi la televizor au tot felul de afaceri cu telecomunicaţii mai mult sau mai puţin speciale. Direcţionând atenţia spre STS se poate pune presiune, se pot eventual obţine anumite schimbări şamd.

În rest, e comic să vezi lucrările unei comisii de anchetă din care fac parte acoperiţi gen Turcescu sau politruci gen Goţiu. Comisie condusă (cum altfel) de Fifor.  POATE dacă era pus preşedinte vreun Ţuţuianu şi împiedicate să între în comise trompete gen Turcescu, Goţiu şamd exista măcar şansa să fie făcut niţel să se bâlbâie vreunul dintre cei implicaţi.

Reclame

8 Responses to Cui foloseste fumigena cu fraudarea alegerilor din 2009 prin soft?

 1. cobol spune:

  Chiar, pe cei de la SIE i-au chemat la comisie? Ca n-am auzit nimic in sensul asta pe la stiri.

 2. greudegasitid spune:

  nu a fost nici o frauda la paris

  • optimvs spune:

   Sigur ca nu, doar s-a votat om dupa om la 68 de secunde la fiecare dintre cele 5 cabine, vreme de 14 ore. Nici macar la o sectie normala nu e posibil asa ceva, darmite la una din strainatate. (declaratie etc)

 3. Dacă vrei comentarii, ai ales calea greșită. 🙂
  Tot ce spui tu e evident adevarat. Scrie și-o prostie, să am de unde să te trag de guler.
  Deocamdată, reacția mea e DAAA! 🙂

 4. greudegasitid spune:

  au fost mai mult de 14 ore, ca aia care au prinsi de inchiderea votului in sediul sectiei au ramas sa voteze, conform legii.
  Si dovada este oferita chiar de psd care in turul 2 a permis intrarea in sediul sectiei doar a 4-5 votanti simultan. si de aici scandalul cu cozile la vot,

  • optimvs spune:

   Vorbesti in totala necunostinta de cauza despre acest subiect. In 2009 la Paris au fost cozi mari si s-a prelungit votarea LA PRIMUL TUR. Apoi PSD a facut scandal iar la turul 2 n-a mai fost nici urma de coada, nici nu s-a prelungit votarea, dar au votat mult mai multi decat la turul 1. Stirile de la vremea respectiva inca mai sunt pe site-uri, trebuie doar sa cauti, daca vrei sa te convingi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: