Serviciul secret Vanghelie şi excursia lui Coldea la muntele Athos

Săptămâna trecută a făcut furori în online-ul românesc dezvăluirea lui Vanghelie cu privire la excursia pe care Florian Coldea şi Petre Tobă au făcut-o la muntele Athos. Din păcate, discuţia s-a dus repede spre miştocăreli penibile, care au dat imediat măsura intelectului celor care nu înţeleg că aproape orice om (exceptându-i pe nebuni şamd) trebuie să aibă cât de cât o părere bună despre sine şi despre propriile fapte. Cu alte cuvinte, oamenii ăştia cărora li se părea de tot râsul că s-au dus Coldea şi Tobă să se spovedească la Sfântul Munte nu înţelegeau şi nu înţeleg un lucru simplu: cei doi n-au făcut răul pe care l-au făcut pentru că erau nişte trădători nenorociţi care îşi frecau mâinile dorind răul României şi al românilor.  Pur şi simplu au fost doi oameni promovaţi în mod excepţional de Băsescu, pe criterii bănuit extraprofesionale şi care au făcut ce-au crezut ei că e mai bine, în condiţiile ordinelor care veneau de la Cotroceni şi a „sugestiilor” uneori chiar mai importante primite de la „partenerul strategic”. Că a ieşit un dezastru şi că toţi cei implicaţi ar trebui să răspundă pentru eventualele încălcări ale legii, asta e altă poveste.

 În schimb, a fost cu desăvârşire ignorată adevărata bombă din dezvăluirea lui Vanghelie: faptul că un fost primar cercetat penal pentru fraude uriaşe şi aflat o bună perioadă în arest ştie unde pleacă în străinătate Coldea şi Tobă!!!  Cu alte cuvinte, fie există oameni din diferite structuri (servicii, poliţie de frontieră şamd) care îi informează pe Vanghelie sau pe vreun asociat de-al acestuia despre diferite lucruri de genul ăsta, fie Coldea sau Tobă au anturaj comun cu Vanghelie, ba au mai şi povestit în stânga şi în dreapta pe unde au fost.

Cred că a doua variantă poate fi exclusă din start aşa că rămâne să luăm în discuţie cine putea să-l informeze pe Vanghelie cu privire la pelerinajul lui Coldea şi Tobă.  În opinia mea, principalul suspect este Băsescu, adică persoana care întruneşte din prima toate condiţiile: conectat cu serviciile încă de pe vremea lui Ceauşescu, asociat cu Vanghelie aproape la vedere în diverse combinaţii politice şi având o ură viscerală pentru Coldea, care a încercat să-i facă vânt spre o pensionare de tip Iliescu, deşi îi datora ascensiunea sa fulminantă în SRI.

Sigur, asta nu exclude posibilitatea ca Vanghelie să aibă şi alte surse prin diferite structuri. Cunoscătorii ştiu că încă de la mijlocul anilor 2000 (poate şi mai devreme)  Vanghelie instalase în primăria sectorului 5 aparate care bruiau orice semnal GSM, făcând imposibilă ascultarea pe bază de telefoane sau prin microfoane care transmit folosind reţeaua de telefonie mobilă.  Ori asta nu-i o chestie pe care să-şi permită s-o facă la vremea aia un om care nu are în spate personaje din zona de vârf a regimului ceauşist şamd. Lucru confirmat şi de căsătoria cu nepoata fostului înalt demnitar comunist Paul Niculescu-Mizil.

Una peste alta, şi varianta cu Băsescu şi varianta cu „serviciul de informaţii Vanghelie” arată clar ce brambureală domneşte în România în acest moment.  Şi nu avem semne că ar exista motive ca lucrurile să se îmbunătăţească prea curând.

Reclame

7 Responses to Serviciul secret Vanghelie şi excursia lui Coldea la muntele Athos

 1. cobol spune:

  Oare nu cumva Coldea a pus pe cineva sa-i spuna lui Vanghelie ca sa afle boborul ce suflet pios este el?

  • optimvs spune:

   Treaba asta avea sens daca Toba si Coldea mai erau in functie, ar fi fost o frumoasa spalare de imagine etc. Dar acum nu ar mai avea nici un rost, cat o fi Iohannis la Cotroceni nici nu se pune problema sa-l aduca inapoi pe Coldea, iar succesorul lui cred ca o sa caute pe oricine altcineva.
   Crede-ma ca psihologic vorbind chestia pe care am scris-o in articol e valabila in 99,99% din cazuri : cei care au vocatia ticalosiei suficient de dezvoltata incat sa-si asume aceasta conditie in mod constient sunt EXTREM de rari. As paria orice pe faptul ca in momentul asta Florian Coldea se considera profund nedreptatit, chiar daca o avea indoielile lui cu privire la chestiile pe care le-a facut.
   Sunt foarte putini oamenii care au capacitatea de auto-analiza atat de dezvoltata incat odata ajunsi pe functii foarte inalte sa mai poata discerne intre binele lor si binele public. Sau care sa-si mai dea seama ca binele public se compune din binele individual al lui X, Y, Z samd
   Ceausescu s-a dus la zid cu pieptul inainte cantand Internationala. Nu cred ca isi imputa mai nimic in momentul ala, decat eventual ca nu l-a pus pe Plesita sa-i curete pe Iliescu, Militaru samd.

 2. greudegasitid spune:

  si uite asa campul tactic se extinde si la politie. avem inalta curte, procuratura, sri, politia. oare ce mai lipseste? acoperiti printre avocati? pe la cabinetele mari de avocatura?

 3. În anii 90, Vanghelie era un țigan cu șase clase, căruia i se zicea Țiganu în strada Stelea Spătaru și în cele adiacente sediului poliției, Circa 10. Avea, într-un subsol de casă din zonă – unde locuia unul zis Tăranu, un atelier de făcut pantofi de mort, adică balerini de unică folosință, lăcuiți și un unchi tupeist, prin Piața Coșbuc, unul care vindea pui morți (peste termenul admis de sanepid) și, când îl căuta garda financiară, le rupea în față ordinul de control și arunca cu pui după ei și nu s-a lăsat cu închiderea magazinului.
  Nițel mai târziu, Țiganu a cumpărat lanțul de cofetării Fraga, după ce l-a falimentat, cu ajutorul unor prieteni intelectuali, economiști prin BNR pe care i-a ajutat să ajungă în AGA la Fraga, încă lanț de cofetării. A făcut magazine de electronice din cofetării. Pe urmă s-a băgat în partidul la putere și s-a împrietenit cu Oprescu, directorul Municipalului. Pe urmă…
  Restul poveștii e atât de plictisitor și previzibil, că nu merită să-l povestesc aici. Poate pe mailul matale.
  Dar asta e întrebarea – cum de știa Vanghelie, ajuns, într-un târziu, la pârnaie, că Tobă și Coldea s-au dus pe muntele Athos?

  • optimvs spune:

   Astept cu interes continuarea pe mail 😉 In rest, sa-mi spui si mie daca ai mai vazut pana ieri intrebarea asta pusa undeva? Desi eu zic ca era destul de evidenta, nu e ca si cand as fi eu un geniu pentru ca mi-a trecut prin cap chestia asta…

   • Nu. Deși era evident necesară, ca următoarea inspirație după o expirație, într-un exercițiu pentru blonde, nici un jurnalist nu și-a pus întrebarea asta.
    Se nasc alte întrebări: cât de speriați sunt jurnaliștii noștri, de ce sau sunt iremediabil blonzi?!
    Din canapeaua mea de telespectator, m-am întrebat, mereu, de ce are spațiu de vorbire Vanghelie, în media, de după gratii, cum a ieșit de după gratii, ce fac prietenii și bunii lui consilier/administratori ai firmelor lui, foști economiști în BNR, apoi în banca de Scont…?! Sconcs…?!
    Ne vedem pe mail.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: