De ce încearcă noua Securitate să blocheze proiectul lui Dan Tudorache de reînfiinţare a Rapidului?

În caz că nu ştiaţi, consilierii USR şi PNL de la sectorul 1 s-au abţinut cu toţii de la vot, blocând deocamdată în consiliul local preluarea clubului Rapid de către Primăria Sectorului 1.  Manevra partidului neosecurist USR vine la mai puţin de un an după ce Rapidul a fost băgat în faliment de o decizie cu desăvârşire absurdă a instanţei prin care statul român şi-a dat singur o ţeapă de peste 2 milioane de euro.  Da, aţi înţeles bine, în condiţiile în care clubul promovase sportiv în Liga 1 şi avea de încasat ca venit 100% sigur 2 milioane de euro din drepturi TV, instanţa a preferat să declare falimentul, blocând promovarea şi implicit încasarea acestor bani. Asta în loc să lase clubul să joace cu juniorii în Liga 1 şi să pună poprire pe banii care urmau să vină de la LPF.

La fel de aberantă ca şi decizia „onoratei” instanţe este poziţia consilierilor USR si PNL:  faptul că primăria vrea să achiziţioneze brandul unui club vechi de 94 de ani, extrem de iubit în sectorul 1, cu palmares impresionant încă din perioada interbelică şamd nu poate fi privit negativ decât de nişte securişti care se tem de spiritul liber al Rapidului.  Pur şi simplu achiziţia asta este o afacere bună pentru primărie oricum o dai, având în vedere că nu-s multe cluburi europene cu istorie de aproape de 100 de ani în spate disponibile pentru vânzare la sume derizorii.

În loc să se ralieze unei iniţiative care în mod evident are asigurată susţinerea necondiţionată a oricărui rapidist sănătos la cap, consilierii USR şi PNL au preferat să facă pe Gică-contra, în pofida oricărei logici şi a bunului-simţ elementar. Practic, acţionând în felul ăsta cele două partide s-au asigurat că pierd orice urmă de simpatie în rândul unui grup numeros de suporteri foarte pătimaşi.

Ca să înţelegeţi mai bine absurditatea poziţiei consilierilor USR şi PNL trebuie precizat din capul locului că (după eventuala achiziţionare de către primărie) bugetul clubului Rapid ar fi oricum votat de consiliul local, unde USR şi PNL au în prezent majoritatea. Adică nu e ca şi cum se făcea Dan Tudorache peste noapte patron în locul lui Copos şi începea să bage milioane la club din bugetul primăriei. Pur si simplu vopsiţii ăştia prezentaţi de noua Securitate pe post de salvatori ai Bucureştiului fac la sectorul 1 o opoziţie distructivă, menită să blocheze orice proiect, indiferent cât de bun, de popular sau de profitabil ar putea fi acesta. Ajunge să spun că în aceeaşi şedinţă de Consiliu Local au blocat alocarea banilor pentru hrană la cele 5 grădiniţe din sector deschise pe timp de vară ca să înţelegeţi cum stau lucrurile.

Explicaţia acestei atitudini este foarte simplă: sectorul 1 este cel mai „mănos” din capitală, aici se află numeroase sedii de bănci, corporaţii şamd, deci „monstruoasa coaliţie” dintre noua Securitate şi companiile străine încearcă aproape cu disperare să-şi impună omul la butoane. Au ratat la milimetru în precedenta campanie electorală, când non-combatul aproape evident al PSD-ului a fost cât pe ce să-i dea sectorul pe mână fantoşei corporatiste Clotilde Armand. Doar candidatura evident artificială a paraşutatei de la GDF Suez şi faptul că Dan Tudorache era un om cunoscut de multă vreme în sector, fără dosare penal şamd au făcut ca infiltraţii din PSD să nu poată da pe mâna USR-ului cel mai bogat sector al Capitalei.

Firesc, eşecul este greu de digerat, iar personajele care trag de sfori marioneta USR îşi fac acum socoteala că blocându-i vreme de 4 ani lui Tudorache orice iniţiativă vor reuşi la următoarele alegeri să pună gheara pe sectorul 1. Rămâne acum să le demonstrăm că şi-au făcut foarte greşit socotelile  când  au hotărât să se pună şi  contra renaşterii Rapidului.

4 Responses to De ce încearcă noua Securitate să blocheze proiectul lui Dan Tudorache de reînfiinţare a Rapidului?

 1. cobol spune:

  Poate or fi toti fani de-ai ciobanului din Pipera…

  • optimvs spune:

   Nu se poate pune asa problema cand te-au ales oamenii in Consiliul Local. Aici e vorba de o decizie cat se poate de benefica pentru primaria sectorului 1, oricum o dai. Asta ca sa nu mai vorbim ca Grivita si Pajura sunt de departe cele mai populate zone din sector, iar aici rapidistii sunt clar majoritari. Adica si politic vorbind e absolut stupid sa te pui contra unui asemenea proiect, mai ales ca venea intr-un moment atat de greu pentru Rapid.

 2. petrural spune:

  Desi am avut pareri divergente dupa alegerile terecute, eu fiind fan USR ,trebuie sa va dau dreptate in privinta lui Tudorache!Desi m-ati acuzat ca sunt securist eu nu sunt decat un naiv care vrea sa se schimbe clasa politica actuala si tot spera ca vin altii mai buni ….Oricum proiectul lui Tudorache pare cea mai buna solutie la situatia fotbalului giulestean.Voi incerca sa le scriu consilierilor USR cu care am votat si sa-mi exprim dezacordul cu pozitia lor!Desigur ca intr-o tara normala nu ar trebui ca banii publici sa fie alocati in sustinerea echipelor sportive ci sa mearga in infrastructura sportiva,dar noi mai avem pina sa ajungem un astfel de stat.Daca din bugetul de apararei cel de la interne sunt sustinute cluburi sportive de ce nu ar putea si o primarie sa investeasca la un club?Poate asa era si normal ca nici un minister sa nu mai sustina sportul si cluburile departamentale sa treaca la cate o primarie!Apoi sigur ca ar fi fost ideal ca politicienii sa fi obligat prin lege ca multinationalele din profitul lor sa aloce cateva procente sportului romanesc!! Banii facuti in Romania merg la echipe si sustin sportul din Franta ,Italia sau Austria!Urmarind in ultimul timp mai atent fenomenul Rapid si vazand atata dezbinare si lipsa de unitate cred ca unificarea gruparilor o poate face doar un proiect serios ca cel al primarului la care desigur ca vor adera si cei care momentan nu sunt de acord…Hai Rapidul !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: