Cătălin Tolontan şi kompromatul securistic anti-Rapid

După ce ANAF-ul a făcut o vizită la ONG-ul Rise Project (cel cu „investigaţia” de tip Scânteia anilor ’50 despre Dragnea în Brazilia) de departe cea mai disperată reacţie a venit din partea lui Cătălin Tolontan. Care a susţinut că, prin scoaterea la lumină a surselor de finanţare ale acestui ONG , se pregăteşte muniţia pentru o operaţiune de tip kompromat. Disperarea din tonul articolului publicat de Tolontan pe blogul său ar fi fost comică, dacă textul cu pricina nu ar fi reprezentat o extrem de perfidă tentativă de manipulare, cu două obiective destul de evidente pentru cei cu vechime în presă: 1. a prezenta drept investigaţii jurnalistice nişte texte plătite de ONG-uri din străinătate, bazate pe „dovezi” de genul „ne-a spus un localnic care dorea să-şi păstreze anonimatul”  şi menite exclusiv a produce titluri senzaţionaliste care să fie rostogolite pe facebook de propaganda ONG-istă şi 2. a acredita ideea că a prezenta documente contabile din care rezultă că un ONG este finanţat de Soros, de statul norvegian şamd reprezintă o operaţiune de tip kompromat.

La doar câteva zile distanţă, acelaşi Tolontan lansează în ziarul pe care îl conduce (şi care teoretic cel puţin aparţine familiei Voiculescu) o campanie furibundă împotriva proiectului preluării Rapidului de către primăria sectorului 1. Oamenii lui „de casă” din redacţie, produc texte absurde despre felul în care PSD ar încerca să-şi tragă echipă de fotbal, „omiţând” faptul că primăria nu e a PSD, că înaintea lui Daniel Tudorache a fost primar vreo 3 mandate penelistul Chiliman şamd. Totul culminând cu o făcătură delirantă intitulată „REVOLTĂ a galeriei dure de la Rapid: „GATA cu proiectul primăriilor! N-avem nevoie de asistență socială” şi în care 5-6 indivizi veniţi în crucea nopţii cu nişte bannere în faţa primăriei erau prezentaţi ca reprezentând galeria Rapidului.

 

sursa foto gsp.ro

Oricine a văzut vreodată cum se manifestă galeria Rapidului îşi dă seama pe loc că un „protest” după miezul nopţii, făcut cu câţiva oameni strict pentru a furniza material propagandiştilor de la GSP nu are nici o legătură cu „arsenalul” suporterilor giuleşteni.  Oamenii care scandau ziua în amiaza mare, pe stadion, contra clanului Ceauşescu în cele mai teribile momente ale dictaturii  nu se ascund „noaptea ca hoţii”.

De fapt, scopul acestei  înscenări penibile a fost, exact cum scria Tolontan apropo de descinderea ANAF la Rise Project, să furnizeze muniţia kompromatului. Iar principala gură de foc a kompromatului s-a dovedit a fi chiar „neprihănitul” Tolontan, care a publicat ieri tot pe blogul propriu textul intitulat sugestiv  „Cine îl oprește pe Dragnea ca, după ce cumpără Rapid, să facă o ofertă pentru FC Barcelona?!” . Şi în care, desigur, autorul susţine că „Azi-noapte, suporterii Rapidului, ”galeria lui Rapid n-a fost membră de Partid”, s-au deplasat pe ”Banu Manta” și și-au declarat dorința de a nu primi mila politică a nimănui.”.

Aţi înţeles, desigur: Tolontan îşi asumă sub semnătură proprie afirmaţia că ăia 5 speriaţi care s-au dus noaptea cu bannerele în faţa primăriei sunt galeria Rapidului. Uitaţi-vă bine la poza de mai sus ca să înţelegeţi cam cât de jos poate să se coboare acest individ în lupta sa disperată contra acestui proiect.  Care proiect, să fim bine înţeleşi, reprezintă preluarea Rapidului  DE CĂTRE LOCUITORII SECTORULUI 1, nu de către PSD sau Dragnea. Asta pentru simplul motiv că la următoarele alegeri nu există nici o garanţie că PSD va câştiga din nou primăria sectorului 1, ca să nu mai vorbim de faptul că în Consiliul local PSD NU ARE NICI ACUM MAJORITATEA.

Sincer, nu am mai văzut o asemenea tentativă de manipulare de la începutul anilor ’90.  Păi chestia aia cu „dragă Stolo” e nimic, măcar Stolojan avea culoarea aia pământie de te întrebai cât mai are de trăit doar când te uitai la el. Nu e ca şi cum l-ar fi arâtat pe Băsescu lăcrimând a jale lângă un ins care părea să plesnească de sănătate.  În schimb, Tolontan nu are reţineri de-astea, iar când mai simţiţi nevoia să acordaţi vreo fărâmă de încredere spuselor sale (pe orice subiect) vă invit să revedeţi poza de mai sus şi să vă reamintiţi că individul a scris negru pe alb că acolo protesta galeria Rapidului.

Anunțuri

7 Responses to Cătălin Tolontan şi kompromatul securistic anti-Rapid

 1. cobol spune:

  De la draga Stolo la draga Tolo e distanta de o singura litera, nu?

  • optimvs spune:

   Bine, astea sunt observatii haioase, dar problema e cat se poate de serioasa. Pe facebook vreo 70% citesc doar titlurile articolelor, ia uita-te la articolul ala din GSP sa vezi cum prima poza (aia care apare pe fb) e pusa cu galeria Rapidului in tribuna la un meci, nu cu astia 5 speriati veniti noaptea la Primarie….

 2. burgermeister spune:

  Tolontana asta nu mai are de mult nici o acoperire, parca aia cu radioactivitatea de la Muzeul Geologic cum a fost? Se hotarasera „baietii” ca protestele trebuie incheiate inainte sa inceapa lumea sa mai ceara si altele, pac trompeta cu radioactivitatea…

 3. Gheorghe Ion spune:

  Cu putin timp inainte, vrajnicii non-politici, aparatorii independentei rapidului solicitau printr-o scrisoare deschisa ajutor politic prin implicarea lui Iohannis.

 4. Hai, că ești răutăcios, Optimvs!!! 🙂 În fața primăriei sunt 15 speriați, nu 5. Cinci țin un cearşaf d-ăla, în poză sunt trei cearceafuri… fă socoteala!

  În privința lui Tolo, trebuie să fim îngăduitori. Știi că el nu le are cu cifrele, că e doar om de litere. Nu erau soluțiile de la hexifarma diluate de 4000 de ori, inițial?

  • optimvs spune:

   Chestia e ca alde Tolo nu e nici om de cifre, nici om de litere 😆 E pur si simplu un propagandist care reuseste cumva sa ia carci de bani de la trustul familiei Voiculescu in timp ce face propaganda desantata pentru statul de drepti, asta cand nu presteaza in favoarea intereselor clanului becali. Iar performanta asta o reuseste prestand cu o abjectie de genul celei din textul pe care l-am discutat mai sus…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: