Daum nu înţelege că turma lui Becali va face orice pentru a-l vedea demis

Gura nu-i mai tace, iarba nu-i mai place

Gura nu-i mai tace, iarba nu-i mai place

Campania bestială din GSP (ziarul de „curte” al infractorului condamnat Becali G.) ar fi fost suficientă pentru a determina orice antrenor format în fotbalul românesc să-şi dea seama că i se coc diverse chestii si că selecţia ar trebui făcută nu doar după criteriul valoric ci şi după criteriul loialităţii, infinit mai relevant în spaţiul Carpatico-Balcanico-Danubiano-Pontic. Din păcate Cristoph Daum vine dintr-o cultură fotbalistică în care trântirea meciurilor, fără a fi ceva de neconceput (nu sunt nici nemţii nişte sfinţi, dacă ne gândim doar la celebrul RFG-Austria de la Mondialul din 82) reprezintă cu siguranţă o excepţie rarisimă, aşa că a început mult prea târziu şi mult prea timid să-şi pună unele întrebări.

În schimb, subsemnatul a văzut multe în fotbalul nostru şi (în special) ştie foarte bine cine sunt Tolontan, Ioaniţoaia & Co, aşa că o să vă înşir aici nişte întrebări pe care trebuie să şi le pună urgent Cristoph Daum ÎNAINTE de a băga în teren echipa pentru meciul decisiv din Muntenegru:

 1. Dacă Bogdan Stancu este un excelent executant de lovituri de la 11 metri, care se uită mereu unde/dacă a plecat portarul înainte de a lovi mingea, cum se face că în meciul cu Armenia a şutat fix pe direcţia pe care portarul armean plecase de mult? Nu mai zic că a făcut-o şi la semi-înălţime, adică fix unde-i vine mai bine portarului să întindă mâna. Şi că toate astea s-au întâmplat după ratarea penibilă din prima repriză.  Sigur că în asemenea cazuri hoţul e cu un păcat şi păgubaşul cu o mie, dar mai bine bagi un jucător aflat dincolo de orice bănuială (ca Bicfalvi de pildă) şi ştii că la o adică te cureţi pe mâna ta, decât să te întrebi pe urmă dacă nu cumva copilul de suflet al lui Piţurcă ţi-a tras preşul de sub picioare.
 2. Acelaşi considerent se aplică şi în cazul lui Chiricheş, care are tot atâta charismă de căpitan cât vaca Milka, dar care are deja de făcut observaţii oficialilor FRF, deşi în meciul cu Armenia reuşise să se facă pierdut pe drum la singurul contraatac mai serios al armenilor. Joacă măi Daum cu Moţi şi măcar stai liniştit că un jucător cu destule meciuri de UCL în picioare o să dea totul pe teren.
 3. Orice român care a văzu cum Nicuşor Stanciu l-a dat deoparte pe Ganea (autorul unor execuţii formidabile în ultima vreme) doar ca să trimită nonşalant peste poartă lovitura liberă din finalul meciului cu Armenia a înţeles ce era de înţeles. Cineva ar trebui să-i explice şi lui Daum care-i treaba, cum se leagă chestia asta cu penalty-ul ratat de Nicuşor în minutul 95 al meciului tur cu Muntenegru etc.

Probabil pentru Daum este de neconceput ideea că un jucător ca Nicuşor Stanciu, pe care l-a învoit ca să poată merge şi semna contractul vieţii cu Anderlecht, i-ar putea trânti meciurile.  Pentru noi ăştia care ştim cum au sfârşit-o Vlad Ţepeş sau Ioan Vodă cel Viteaz, esenţial ar fi ca diseară echipa să fie făcută din jucători care n-au trecut prin galantarul lui Becali G., care n-au obligaţii grele faţă de Piţurcă sau faţă de familia Reghecampf, în general vorbind faţă de sistemul mânjit care a controlat fotbalul românesc pe vremea lui Mircea Sandu. Asta pentru că pur şi simplu noi suporterii vrem să ne vedem echipa Naţională la Mondial, nu pe Becali cum numără fericit milioanele luate pe vreun jucător umflat cu pompa şi cum împarte parandărătul cu toată cohorta de mizerabili din presa sportivă care fac posibile aceste şmenuri.

4 Responses to Daum nu înţelege că turma lui Becali va face orice pentru a-l vedea demis

 1. cobol spune:

  Nu-l uita pe Chipciu, care a jucat de parca nu era pe teren, desi la Anderlecht e titular.

  • optimvs spune:

   Nu l-am uitat, dar macar asta ere scuza de a fi fost folosit pe alt post decat cel pe care joaca la club in ultima vreme. De-asta nu l-am nominalizat. Oricum, daca ar vrea sa stea linistit diseara, in sensul ca a facut tot ce depindea omeneste de el, Daum ar trebui sa bage in teren numai jucatori gen Fl Andone, Maxim samd, care pur si simplu nu au trecut prin sistemul becalisto-prodanisto-piturcisto-mafiot. Si daca nu sunt destui sa completeze cu oameni gen Tosca samd, care si-au vazut repede de treaba lor, care joaca pe la echipele de club etc.

 2. burgermeister spune:

  Ce se intampla de ani multi la gsp nu are nici o legatura cu jurnalismul. Culmea e ca tot ei sunt cu coada pe sus, au un tupeu imens, ii fac postaci pe fostii ziaristi aciuati pe la cluburi etc.

  • optimvs spune:

   Astia din gasca lui Tolontan n-au facut in viata lor o ancheta care sa nu fi fost „servita”, cu reportajul n-au trecut de nivelul „sa radem cu echipa X de liga a patra din satul cutare”, in schimb sunt mari maestri la prestat pentru cioban, Mitica, samd. Dar se dau ziaristi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: