Otrava umană Victor Ponta se revarsă iar de pe ecranul televizorului

M-am uitat ieri seară vreo jumătate de oră la România 9  (talk-show-ul de seară de pe TVR)  cu aceeaşi senzaţie cu care te uiţi la un cuib de gândaci descoperit când dai la o parte vreo mobilă abandonată în subsolul unei case vechi. Un fel de scârbă amestecată cu surpriza neplăcută şi cu dorinţa imperioasă de a pune mâna pe cel mai mare spray cu insecticid comercializat vreodată, cam aşa se poate descrie sentimentul pe care l-am avut în timp ce bătrâna slugă Ion Cristoiu îi ridica la plasă unui Victor Ponta mai odios ca niciodată.

Ca să nu credeţi că exagerez, vă dau la repezeală un exemplu reprezentativ: conform lui Victoraş celebra întâlnire din vie e o chestie de care se agaţă tâmpiţii, pentru că el era în vizită legitim, la prietenul lui, doar Kovesi n-avea ce căuta acolo.  Sigur că partea cu Kovesi e adevărată, individa chiar n-avea ce căuta în veci acolo. Dar vă daţi seama că supercanalia Victor Ponta crede că toţi suntem tâmpiţii lui, că lumea a uitat deja şi că nimeni nu mai înţelege ce TRĂDARE a comis el întâlnindu-se pe furiş cu sluga de nădejde a sistemului în vreme ce milioane de oameni  îl votau fix ca să scape de regimul întruchipat de Kovesi, Coldea şamd?

Iar asta n-a fost nici pe departe singura mostră de tupeu monstruos, de obraznicie sfidătoare: întrebat timid de moderatorul Ionuţ Cristache ce-a făcut cu ăia 70% ai USL-ului, Victoraş a oftat filozofic şi a rostit trist: „asta e, ne-am certat între noi, ne-au pus cap în cap”. Păi mă  otravă umană,  crezi că lumea a uitat cum a doua zi după alegerile câştigate zdrobitor a început televiziunea amicului Sebi Ghiţă să-l facă în toate felurile pe Crin Antonescu? Cum au demarat o campanie care punea în umbră orice făceau Băsescu şi PDL-ul contra lui Antonescu? Şi cum după fiecare atac deşănţat apăreai tu a doua zi şi spuneai zâmbitor că USL-ul e mai puternic ca niciodată, că nu există n ici o problemă, că Sebi Ghiţă e şi el un membru PSD care are părerile lui etc?

Mă rog, n-am avut puterea să mă uit până la capăt, mi-a pus capac faza asta cu USL-ul plus momentul în care Cristache l-a întrebat pe Victoraş cum a fost cu scena cu barca, iar şobolanul de partid şi de stat a dat-o întâi pe Dragnea (care l-ar fi asigurat că acolo sunt doar oameni de-ai lor, aproape că l-ar fi suit cu de-a sila în ambarcaţiune). După care, văzând că până şi sluga supremă Cristoiu se uita cam incredul la el, a adăugat că apa era de fapt foarte mare, dar acolo era doar locul în care barca a fost dată la apă, după care şi cei care o împinseseră s-ar fi suit în ea, pentru că tot creştea adâncimea!

Vă daţi seama că discutăm despre un individ care minte cum respiră, chiar şi apropo de lucruri imediat verificabile la un click distanţă? Pentru că filmuleţul cu barca e bine-mersi pe youtube, îl poate vedea în continuare oricine, ia uitaţi-vă cum apa nu-i ajunge cameramanului nici până la genunchi  DUPĂ ce jandarmii se urcă în barcă:

 

 

Pe scurt, aseară am avut la TVR confirmarea perfectă a faptului că unii oameni pur şi simplu nu merită a doua şansă,  că sunt atât de ticăloşi încât ar trebui închişi pe veci în vreo celulă uitată sau expediaţi naibii în spaţiu cu naveta lui Elon Musk. Deşi asta ar fi o soluţie care presupune totuşi nişte riscuri: după emisiunea de la România 9 eu unul n-am nici un dubiu că Victoraş Ponta ne-ar vinde pe toţi într-o clipită dacă ar da de nişte klingonieni care s-ar oferi să-l pună şef peste nimicul rămas după un bombardament nuclear de pe orbită.

În istorie apar periodic personaje de acest tip, pe care setea nebună de putere le face să comită orice ticăloşie, orice trădare, orice faptă abominabilă.  În India şi Pakistan numele lui Mir Jafar este blestemat şi acum, la 250 de ani distanţă, ba chiar a devenit substantiv comun cu înţelesul de trădător în două limbi vorbite de zeci (sau chiar sute) de milioane de oameni.  Victor Ponta face parte clar, indubitabil, din această categorie iar excluderea lui din viaţa publică ar trebui să fie una dintre priorităţile clasei politice româneşti.  Pentru că, la momentul potrivit, un individ de genul ăsta poate aduce daune uriaşe, ireparabile, nu pentru partidul X sau omul politic Y ci  pentru o ţară care şi aşa este vai de capul ei.

7 Responses to Otrava umană Victor Ponta se revarsă iar de pe ecranul televizorului

 1. burgermeister spune:

  I se da in continuare spatiu de emisie la ore de varf, i se aduc invitati prietenosi etc. Misiunea lui nu s-a incheiat.

 2. cobol spune:

  O mare parte din atitudinea actuala a lui Ponta vine din frustrare. A fost la un varf de ac distanta de functia suprema in stat si apoi a pierdut alegeri, functia de premier, sefia PSD. Probabil in mintea lui principalul vinovat e Dragnea.

 3. greudegasitid spune:

  si totusi chiar in film de la 22′ se vede ca nu mai sunt impinsi iar jandarmii sunt in barca

 4. Mă, vezi cum suntem noi, românii – cârcotași? Ne împiedicăm de amănunte, că la cameraman apa era până la genunchi… De-aia americanii au filmat Titanic și-a avut atâta succes de casă, că n-a stat nimeni să se întrebe cum de s-a scufundat vaporul acela, cu toate luminile aprinse.

  Ponta e așa de disperat și așa de rău dă cu bățul în baltă, că încep să-l cred civil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: