Ciao Italia, fotbalul tău infect nu merge la Mondialul din 2018

Recunosc sincer că uneori se mai întâmplă să ţin cu o echipă mică dar dârză, care se bagă în tranşee pe 2-3 linii şi îşi joacă şansa până la capăt, trăgând de câte o fază fixă pentru a răpune uneori formaţii cu jucători net superiori valoric. Am ţinut din răsputeri cu Grecia la Euro 2004 şi cred că orice om care se respectă simte undeva în străfundul sufletului imboldul să ţină măcar din când în când cu outsiderul căruia nu-i dă nimeni nici o şansă, să vadă cum David îl răpune pe Goliat etc.

Ciao Italia! (sursa foto: Facebook)

 

Problema Italiei este că e ditai ţara cu 62 de milioane de locuitori, cu o economie dezvoltată, cu o uriaşă tradiţie fotbalistică şi cu un campionat care până nu demult era lejer în top 3 mondial dpdv al valorii jucătorilor care evoluau acolo.  Asta ca să nu mai vorbim de numărul enorm de jucători legitimaţi, de infrastructura fotbalistică foarte bună până la nivel sătesc şamd.  Cu alte cuvinte, jocul cu baricade şi ciupeală nu are în cazul Italiei  nici un fel de justificare, decât prin prisma unei mentalităţi de ciorditor pe care fotbalistul şi conducătorul de club italian par condamnaţi să o deţină din negura vremurilor şi până la sfârşitul veacurilor. Pe scurt, lumea îl dispreţuieşte pe italian pentru victorii obţinute în stilul Greciei lui Otto Rehagel pentru simplul motiv că Italia are toate argumentele să se poată bate parte-n parte cu Germania, Brazilia, Spania, Argentina şamd , pe scurt cu marile naţiuni ale fotbalului.  Chiar, aţi văzut vreodată Germania sau Brazilia cu curu-n poartă, aplicând într-un singur meci toate golăniile inventate vreodată-n fotbal, simulând în atac şi-n apărare, cerşind decizii favorabile ale arbitrilor şamd? Care sunt ultimele meciuri ale Germaniei sau Braziliei pe care le-aţi văzut rezolvate cu arbitrul? Exact.

Pe scurt, nu pot să vă descriu satisfacţia cu care i-am urmărit pe  italieni cărând apă cu ciurul în ambele meciuri din barajul cu Suedia, chinuindu-se să facă jocul în faţa unei Naţionale suedeze organizată şi muncitoare, care a marcat cum-necum un gol acasă şi apoi a tras de el în restul  dublei manşe.  Păi da, când ani de zile joci la ciupeală şi cu Albania, e nasol să ai şi tu nevoie să dai un gol taman când îţi crapă buza mai tare, iar adversarul să-ţi dea cu tifla de pe baricade.

Italia a avut şansa cu Cesare Prandelli să înceapă să joace altceva, dar s-a grăbit să o arunce la gunoi  (în ciuda unei finale de Campionat European) pentru că a fost eliminată din grupe la Mondialul din 2014 (în urma înfrângerii suferite în faţa Uruguayului, la rândul ei dublă campioană mondială).   Na că acum joacă iar la ciordeală şi o să vadă Mondialul din 2018 la televizor.  Ciao Italia, vă căutăm noi.

2 Responses to Ciao Italia, fotbalul tău infect nu merge la Mondialul din 2018

  1. burgermeister spune:

    Dar stiu ca ii iubesti nu gluma. Eu imi aduc aminte de meciul ala cu ei de la Euro 2000, cand lui Hagi i s-a dat al doilea galben in loc de penalty-ul cu care probabil faceam 1-2 si reveneam in joc. Plus calciopoli, Moggi, dopaje, blaturi, mari banditi ce sa mai vorbim. Insa Suedia asta fara Zlatan e modesta rau, pana la urma Mondialul o sa fie un pic mai sarac.

    • optimvs spune:

      Mai sarac pe naiba, macar Suedia nu rezolva fiecare al doilea meci cu arbitrul. Apropo, ai vazut in seara asta ce cot in gura vizibil si de pe luna i-a tras Chiellini lui Berg, iar arbitrul spaniol s-a facut ca ploua? Dar faza aia cand a marcat tot Berg, arbitrii spanioli au dat offside si TELEVIZIUNEA ITALIANA N-A DAT NICI O RELUARE? Bine c-am scapat de ei, eu sunt satul de echipele astea cu lipici la arbitri…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: