Soroșiștii de la Expert Forum nu vor ca românii să fie branșați gratuit la rețeaua de gaze

 

Georgică Soros, un binefăcător dezinteresat

Georgică Soros, un binefăcător dezinteresat

Frunzăream (vorba vine) puținele articole publicate azi pe site-urile ziarelor românești și am dat în Adevărul peste articolul intitulat neutru  „Proiect: Transgaz şi operatorii de distribuţie ar putea fi obligaţi să racordeze consumatorii la reţeaua de gaze pe cheltuiala lor”.  Mirat de faptul că o inițiativă a PSD este relatată așa de sobru în ziarul ajuns în ghearele traficantului de copii Burci, am luat la citit cu atenție textul.  Evident, după un prim paragraf  mai degrabă descriptiv apărea și declarația de intenție burcistică: „Specialiştii spun că modificările aduse legii pot aduce grave prejudicii operatorilor de distribuţie şi de transport.”
Cu răbdare, am parcurs toată poliloghia și am ajuns la „opinia specialistilor” adică la zicerile unei oarecare Otilia Nuțu (prezentată pompos drept  analist de politici publice în energie şi infrastructură, companii publice, autorităţi de reglementare ) preluate de pe platforma soroșistă „contributors.ro”. Fata care semna textul din Adevărul avusese bunul simț să preia doar afirmațiile cele mai acceptabile din textul de pe contributors, dar știind deja cu ce se mănâncă site-ul respectiv am mers direct la sursă, iar așteptările nu mi-au fost înșelate.

Într-un amplu text intitulat stupid  „Refuzul de a te racorda la rețeaua de gaze: cine plătește?” această Otilia Nuțu exprima în multe cuvinte o idee foarte simplă: că legislația actuală e foarte bună, că eventualele probleme se puteau rezolva din legislația secundară sau din reglementări șamd și că măsura propusă de PSD e în cel mai bun caz populistă și în cel mai rău caz o ticăloșie menită să favorizeze diverși rechini. Cireașa de pe tort fiind un paragraf de o imbecilitate dezarmantă pe care vă las să-l admirați în toată splendoarea:

„Dacă într-adevăr există cartiere, localități întregi, zone dens populate care au făcut solicitare de racordare la rețeaua de gaze și n-au primit răspuns, soluția e să vedem de ce se întâmplă acest lucru, nu să șurubărim la lege. Poate operatorul de distribuție și-a făcut planurile de investiții prost și n-a ținut cont de dezvoltarea orașului?

Ați înțeles desigur: dacă există cartiere sau chiar localități ținute de ani de zile în șah de Distrigaz șamd în speranța că oamenii vor ceda psihic și vor plăti din propriul buzunar costurile extinderii rețelei, soluția nu e ÎN NICI UN CAZ modificarea legii. Probabil trebuie să stăm să vedem când și dacă se prinde autointitulata expertă Otilia Nuțu de ce se întâmplă asta.

Unui observator neavizat toată chestia putea să i se pară un caz simplu de prostie abisală, dar Burci poate fi bănuit de multe chestii, nu și de prostie. Așa că m-am uitat atent prin profilul acestei Otilia Nuțu de pe contributors și am descoperit fără uimire că se recomandă ca fiind „analist de politici publice in energie si infrastructura la Expert Forum”. Două click-uri mai departe descopeream că Expert Forum este unul dintre multele ONG-uri finanțate de Georgică Soros în România. Sigur, e funny să vezi cum în lista cu finanțatori și-au pus pe primul loc OLAF-ul Uniunii Europene iar pe Georgică S. l-au trecut antepenultimul, fix în fața… Federației Patronale de Petrol și Gaze , dar dincolo de asemenea cascadorii rămân faptele reci: un ONG sponsorizat de Soros face campanie contra unei inițiative legislative menite să oblige distribuitorii de gaze să suporte costul branșării noilor clienți la rețea!

Sigur, dacă vreunul dintre băieții și fetele cu mintea pusă sub sechestrul #rezist ar reuși să-mi parcurgă articolul până aici ar putea să se întrebe cum naibii de marele binefăcător Georgică Soros plătește pentru propagandă contra intereselor consumatorului și în favoarea intereselor Distrigaz&Co?  Cumva pentru că mulți dintre indivizii care trăiesc bine din banii lui în România sunt fie securiști, fie profitori de joasă speță care servesc pur și simplu interesele cui dă mai mult?

P.S. Dacă vreun soroșist care se crede cinstit are dubii cu privire la nevoia urgentă de a forța distribuitorii de gaze să racordeze gratuit persoanele care solicită acest lucru mă ofer să-l iau de mână (nu de gât) și să-i arăt în București la mai puțin de 1km de Piața Victoriei blocuri de 7-8 etaje construite prin anii ’60 și care încă au scări întregi nebranșate la rețeaua Distrigaz. Ca să înțeleagă de ce îi urăsc pe soroșiști oamenii care trăiesc în România reală, nu pe facebook și în acvariile din Pipera.

P.P.S. Evident ca inițiativa legislativă ar trebui modificată atent în comisii ca să nu le dea unora prilejul să facă afaceri pe spinarea distribuitorilor de gaze. De-aia avem Parlament și Comisii de specialitate, ăla e locul unde se elaborează cadrul legislativ, nu întrunirea boardului fundației lui Georgică S. Între timp să ne clătim ochii cu lista finanțatorilor ONG-ului Expert Forum, așa cum arată ea azi:

 

finantatorii Expert Forum

finantatorii Expert Forum

 

9 Responses to Soroșiștii de la Expert Forum nu vor ca românii să fie branșați gratuit la rețeaua de gaze

 1. cobol spune:

  Scrie mai des ca nu sunt multi cei care spun lucrurile pe care le spui tu.

 2. Un an pe placul tău și mai mult timp pentru blog, optimvs!

  Nici nu știam că mai există blocuri nebranșate la gaz în București!
  Am citit intergral articolul Otiliei Nuțu. Un exemplu de cum să sucești mintea cititorului! Păi, omul acela care-și construiește ceva în vârf de munte va plăti până la sfârșitul lumii distribuitorului de gaz bani grei, lunar, mai ales dacă e un hotel, un han, ceva. Distribuitorul investește o singură dată, dar și-a câștigat un consumator gras pe viață. Ca să nu mai zic că tot ce se mai construiește în zonă, sub stabilimentul din vârful muntelui, se branșează ulterior cu costuri mici, dar lista de clienți se lărgește văzând cu ochii.
  Nu știu, cineva ne vrea săraci, proști și bolnavi. În rest, ne dorește tot binele de pe lume.

  • optimvs spune:

   Sa fie și la mine și la tine!
   În rest, este destul de evident pentru orice om normal psihic faptul ca o mare parte din propaganda sponsorizata de Soros șamd urmarește strict promovarea intereselor marilor companii în dauna românului de rând. Nici măcar nu e clar cât din propaganda asta vine de la sponsor și cât este produsul unor oportuniști infiltrați în ONG/urile de pe-aici și care ciugulesc fericiți orice pișcot pica de la GDF și alte mari companii.

 3. Cică azi, la Timișoara, s-au strâns enșpe mii de studenți să-i cânte prohodul Justiției, Niște multe fete și băieți care, conform vârstei, se ocupă cu alte chestii, au studiat legea veche și legea nouă a justiției și au ajuns la concluzia că.
  Băi, eu, de câte ori am încercat să mă apdatez cu modificări în legea sănătății, am obosit după 25 minute, că e imposibil să înțelegi texte gen „articolul 5, alineatul 9, litera i se modifică astfel: în loc de spre e către” .
  Noianul ăsta de tineret ieșit la protest e așa de inteligent încât a pus, în paralel, TEXTUL vechi și ăla nou și s-a prins de hibe?! Atunci să mergem pe mâna lor și să sperăm că vor presta ca salariați în Ro., fiindcă eu mă îndrept vertiginos înspre/către pensie.

  • optimvs spune:

   Tristetea e ca multi dintre ei sunt analfabeti functional, care nu pot intelege ca lumea nici macar un text de Al. Dumas tatal, darmite un text de lege.
   Platim pretul anilor buimaci de dupa 1989 si a colapsului sistemului de invatamant. Iar smecherii au invatat ca aceasta masa de manevra poate fi manata ca o turma daca i se furnizeaza sloganuri simple si cu mare impact emotional…

   • optimvus, cunosc un licean care nu știa că Cei trei muschetari e mai mult decât un film. 🙂
    O așteaptă pe maică-sa să iasă din tură și, uneori, petrecem câteva minute împreună. Nu găsim nici un subiect de conversație. Odată, știind că a fost cu clasa la o piesă de teatru (Idolul și Ion Anapoda), l-am întrebat cum i s-a părut la teatru (era prima oară în viața lui). Și-a ridicat ochii din tableta lui: ”Pentru retarzi!”

 4. […] Ieri am dat pe blogul lui optimvs peste următorul comentariu: […]

 5. […] numele real ești obligat să fii ipocrit. În sprijinul ideii aduce un comentariu de-al meu pe un blog de jurnalist, unde ziceam că băiatul de 15 ani al unei colege a fost pentru prima oară la teatru și când […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: