Cum a ajuns sasul nesecurist Iohannis sluga noii securități și a rețelei Soros (I)

Macovei si Soros nu mai aveau nevoie de Coldea

Macovei si Soros nu mai aveau nevoie de Coldea

 

Orice om normal psihic care a urmărit zbaterile aberante ale politicii românești din ultimele 14-15 luni a înțeles perfect că niște politicieni destul de nefrecventabili se luptă pe viață și pe moarte cu o grupare coordonată din afara României ce a reușit să acapareze puterea reală în stat.  Dacă situația în sine este destul de evidentă, modul în care România a ajuns în această fundătură poate fi destul de neclar, mai ales celor care nu au urmărit pas cu pas evenimentele din ultimii 14 ani. Așa că o să fac un soi de recapitulare a momentelor cheie prin care regimul Băsescu a devenit practic regimul Soros.

Bazându-se inițial  doar pe o susținere externă venită în principal pe axa rețelei Soros, gruparea Coldea-Macovei (formată din securiști mai noi sau mai vechi și din uneltele lor din procuratura ceaușistă) reușise să pună aproape complet cu botul pe labe clasa politică în ultimii ani ai regimului Băsescu. Marea lor problemă a apărut la alegerile din 2014, când s-au trezit că n-au candidat.  Coldea s-a lămurit rapid că pe Macovei n-ar vota-o decât vreo câțiva descreierați spălați pe creier de propaganda vomitată pe net/facebook de vuvuzelele  Tolontan, Dogioiu, Tăpălagă & co, iar Victoraș Ponta s-a dovedit a fi o otravă umană care l-ar fi putut face până și pe Iuda să pară o persoană demnă de încredere.  Așa că, ajunși la ananghie, au fost nevoiți să se orienteze spre omul pe care încercaseră să-l lichideze politic prin intermediul lui giumbix de la ANI: Klaus Iohannis.

Chestia e că Iohannis, în pofida multelor sale păcate (de la șase case din meditații la tărășeniile bizare cu Forumul German ca succesor de drept al organizației naziste a sașilor din perioada războiului) nu era nici ofițer acoperit ca fostul pupil al lui Adrian Năstase, nici fiică și fostă soție de securist, cu trecut amplu de procuror ceaușist ca Macovei. Pe scurt, putea fi șantajat până la un punct cu poveștile cu moșteniri ale soției, dar nu avea mânere clare de care să-l apuce mâinile mult prea pofticioase de putere ale lui Coldea.  Dar cum Ponta, îmbătat de puterea pe care o privea în albul ochilor dupa ce primise firmanul de la Joe Biden, îi spusese deja lui Coldea (în public, cu martori) că își poate pregăti valiza, gruparea Secu-Soros a  oftat și s-a pus pe treabă. Iar Victoraș s-a trezit că a pierdut alegerile care păreau de nepierdut, contra unuia care avea în dezbateri debitul verbal și fervoarea unui ficus somnoros.

Ce nu a prevăzut Coldea a fost faptul că rețeaua Soros, cu care fraternizase așa de armonios pe durata mandatelor lui Obama, nu va mai avea nevoie de el odată ce reușea să pună piciorul în conducerea SRI și să se asigure că la DNA are o slugă de o obediență totală.  Așa se face că la 19 februarie 2015 a fost propus ca director al SRI fix bursierul Soros Eduard Hellvig, fost coordonator de programe la fundația care ne tot fericește cu „societatea deschisă”. Iar după ce Laura Codruța Kovesi a primit un nou mandat la conducerea DNA  pe 6 aprilie 2016, întreaga echipă care condusese SRI a fost debarcată în interval de câteva luni.  Coldea s-a mai agățat o vreme de funcție prin diverse chichițe și manevre,  sperând nici el nu știa ce, dar rămăsese fără putere și a fost măturat definitiv după ce Ghiță a fost silit s-o șteargă din țară și a început dezvăluirile.

Cu alte cuvinte, Coldea a primit de la rețeaua Soros, prin mijlocirea lui Iohannis, exact chestia cu care îl amenințase Ponta.  Iar Macovei, adevărata conducătoare a rețelei Soros din România, a ajuns să aibă pe mână atât DNA-ul condus de fiica nu prea inteligentă a fostului procuror-șef ceaușist de la Mediaș cât și SRI-ul la conducerea căruia bursierul Soros Hellvig a numit oameni pe a căror obediență putea conta necondiționat.  (Să nu uităm că SRI-ul de azi înseamnă și un aparat de propagandă colosal, de la televiziuni ca Realitatea sau UM Digi 24 la site-uri ca ziare.com sau hotnews etc etc etc)

Cu guvernul Cioloș la butoane și sinistra fiică de ambasador ceaușist (Prună)  călare pe ministerul Justiției se părea că România a intrat complet sub controlul rețelei Soros și a securiștilor care i se supuseseră. Lucrurile s-au precipitat însă pentru simplul motiv că graba de a scăpa atât de Coldea și de echipa lui cât și de vechea grupare pedelistă a lui Blaga, care știa toate dedesubturile murdare ale alegerilor „câștigate” de Băsescu  s-a dovedit fatală pentru rețeaua Soros la alegerile parlamentare din 11 Decembrie 2016.  Organizat abil de Dragnea, cu o campanie coordonată de experți israelieni, PSD-ul a spulberat în alegeri atât PDL-ul deghizat în pielea fostului PNL cât și creațiile soroșiste gen USR. Iar rețeaua lui Georgică S.  s-a trezit că toată munca de câteva decenii se poate duce pe apa Sâmbetei cu o viteză uluitoare.  (va urma)

6 Responses to Cum a ajuns sasul nesecurist Iohannis sluga noii securități și a rețelei Soros (I)

 1. cobol spune:

  Nu uita de Colectiv, tragedia venita la fix cand aveau astia nevoie sa scoata in strada cateva mii de insi ca sa-i dea lui Ponta semnalul de plecare.

  • optimvs spune:

   Dupa mine acolo a fost vorba doar de oportunism, in sensul in care s-a folosit fara nici un fel de scrupul un prilej aparut din senin. Nu cred in teoria mainii criminale, desi cunosc oameni care la vremea aia erau foarte bine plasati sa urmareasca atent evenimentele si care sunt ferm convinsi ca acolo a fost un macel comis intentionat.
   Dar nu vad cine ar fi avut mijloacele in afara celulei CIA si a serviciilor noastre, iar astia nu cred ca riscau. Poate ma insel, dar chiar nu cred, pentru simplul motiv ca la fel s-a procedat si cu Oprea si cu Nitu samd. Pur si simplu s-a asteptat sa apara un eveniment de care se puteau agata si au declansat imediat tot aparatul mediatic de linsaj folosind prilejul respectiv.

 2. Am trecut pe-aici doar să te salut.
  Ce pronostic ai pentru Corduța? 🙂

  • optimvs spune:

   Sorry pentru intarziere, am fost plecat un pic. Ce pronostic sa am, meciul e jucat de mult, daca nu era ultima impostoare isi dadea demisia de la scandalul cu Negulescu. Intrebarea e daca scapa de puscarie sau nu?

   • Ești optimist, optimvs!
    Eu cred că se gândește și meditează neamțu la motivarea CC cam un an. Pe urmă o demite, când termină mandatul.
    În tot cazul, așa vacă nesimțită n-am văzut de pe vremea lui Găinușă, Suzana Gâdea, Tanti Leana.

   • optimvs spune:

    Impostorii nu se lasa niciodata dusi usor. Fiica nu prea inteligenta a fostului procuror ceausist de la Medias stie foarte bine ca pentru ea drumul nu duce decat in jos.
    Dincolo de asta insa, Iohannis va trebui la un moment dat sa aplice tactica americaneasca a lui „cut your losses”. Cazul de la Ploiesti mai poate produce multe, tarasenia cu Onea si probele falsificate e abia la inceput, Negulescu deja scrie cu sarg denunturi etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: