Peninsula Sinai (Sfânta Ecaterina, muntele Sinai, Dahab, Sharm el Sheikh) și avertismentele MAE (I)

 

alerta MAE pentru Sinai

alerta MAE pentru Sinai

Cum ajungi măcar în apropierea peninsulei Sinai (mă refer evident la provincia de Sud, complet securizată de peste un an și jumătate, nu la cea de Nord unde încă există grupări extremiste)  primești pe telefon un SMS cu un avertisment foarte explicit: „MAE recomandă ferm cetățenilor români să evite deplasările în zona Peninsulei Sinai”. Iar SMS-uri de genul ăsta continuă să vină cam odată la două zile câtă vreme te plimbi pe-acolo, unele dintre ele precizând la final „în zona Peninsulei Sinai, Republica Arabă Egipt” de parcă puteai trece granița pe covorașul zburător și nu știai în ce țară ești.

Evident, dacă nu îți faci singur temele și ai încredere în băieții care își fac veacul în MAE de pe vremea lui Pleșiță, poți fi foarte tentat să îți revizuiești planurile. Mai ales că avertismentele astea vin cu MULT înainte să fii în apropierea vreunui punct de frontieră egiptean. Cum stau de fapt lucrurile urmează să citiți la subsemnatul, în episoadele viitoare. Hint: 99,99% dintre egipteni i-ar strânge de gât pe soroșiștii care visează „primăveri arabe”, Mubarak e mai respectat decât a fost vreodată când conducea țara, Abdel Fattah el-Sisi a reinstaurat ordinea și cei câțiva jihadiști care mai fac câte o nenorocire sunt vânați ca șobolanii.  Va urma.

4 Responses to Peninsula Sinai (Sfânta Ecaterina, muntele Sinai, Dahab, Sharm el Sheikh) și avertismentele MAE (I)

 1. cobol spune:

  Respect. Ai ceva sange in instalatie…

  • optimvs spune:

   Curaj am eu destul dar aici era vorba mai degraba de ratiune si de informare. O sa vezi mai incolo. (acum sigur ca unu’ care se scapa pe el cand vede un checkpoint militarizat nu are ce cauta in zona – avem destui de-astia prin Romania, de obicei mari #rezistenti )

 2. greudegasitid spune:

  cu familia?

  • optimvs spune:

   Varianta pentru basisti: m-a trimis Dragnea in misiune sa-i fac rost de niste gaze interzise care modifica pe loc codul genetic, dar numai la tefelisti :))

   Iti dai seama ca experienta era irelevanta daca mergeam doar eu cu o mutra agera, ochi de vultur in toate directiile si eventual cu 5 insi din serviciile lor dupa mine samd.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: