PSD s-a speriat și pierde puterea pentru că nu știe să numere

Tentativa mult prea târzie a PSD de a dezmembra monstruoasa coaliție dintre serviciile secrete și justiția ceaușistă nereformată s-a terminat prin condamnarea lui Liviu Dragnea, venită după o lovitură de imagine primită la europarlamentare. Spun „lovitură de imagine” pentru că de fapt PSD nu a pierdut nimic, orice om care știe să numere înțelege imediat că totalul voturilor luate la Europarlamentarele din 2019 de PSD + Ponta  ( 23,44% + 6.74%  din 9.330.178 de alegatori adică 2.815847 de voturi)  este MULT MAI MARE decât totalul voturilor luate de coaliția PSD+UNPR+PC la Europarlamentarele din 2014 (2.093.237).  Imaginea de înfrângere zdrobitoare, pe care PSD a fost INCAPABIL S-O CONTRACAREZE  vine din faptul că alea 2 milioane de voturi din 2014 au însemnat 37%, în vreme ce toate aceste 2,8 milioane de voturi luate de PSD + Ponta în 2019 abia dacă au reprezentat 30%, pe fondul unei prezențe mult mai substanțiale la vot.   Poate că pesediștii nu s-ar fi pierdut așa cu firea și n-ar fi uitat de aritmetica elementară dacă otrăvitul ăla de Ponta nu separa aproape 7 procente din voturile pesediste, ducând PSD-ul pe un loc 2 neverosimil de apropiat de locul 3 ocupat de USR+Cioloș.  Cu 30% și primul loc ferm asigurat ar fi fost evident pentru orice pesedist că scăderea de la 37% se datorează mobilizării manipulaților de pe facebook și inerentei erodări cauzate de guvernare și de opoziția destructivă a bandei pedeliste raliate în spatele lui Iohannis.

Adormiți însă de sondajele mincinoase pe care Pieleanu&Co le scuipau pe piață cu puțin timp înainte de europarlamentare, pesediștii nu au simțit ce urmează și  au fost complet luați prin surprindere de prezența mare la urne a votanților „de ocazie” manipulați prin social media.  Așa se face că impresia pe care au lăsat-o aseară a fost de înfrângere totală (nu era nici pe departe cazul). Iar condamnarea servită la ICCJ lui Dragnea de către grupul de magistrați ex-ceaușiști aciuat acolo a venit firesc.

Evident, succesul pesedist (2.8 milioane cu tot cu Ponta în 2019 față de 2,1 milioane cu tot cu Oprea în 2014)  a fost complet pus în umbră de ascensiunea uriasă a USR (20% înseamnă 1,86 de milioane de voturi) care coroborată cu prăbușirea ALDE sub pragul electoral a schimbat complet peisajul politic.  Dar asta s-a datorat nu abandonării PSD-ului de către propriul electorat ci pur și simplu apariției la urne a alegătorului de facebook, manipulat bestial cu câteva sloganuri simple și incapabil să urmărească atât lupta pe care PSD-ul lui Dragnea a dat-o cu aparatul represiv al regimului Băsescu, dar mai ales excelentele măsuri economice luate de Vâlcov&Co.

Lipsa oricărui plan de damage control s-a văzut din plin aseară și a produs imediat efecte: ICCJ-ul sinistrei Cristina Tarcea l-a executat instantaneu pe Dragnea, iar acum PSD-ul va face implozie pe fondul inevitabilei lupte interne pentru putere. Luptă care, evident, va putea fi dirijată prin dosare spre un final avantajos pentru Iohannis și servicii.

De fapt, uriasul perdant de aseară este România. Care a pierdut șansa de a fi condusă de un guvern suveranist și care, sub conducerea neo-gauleiterului Iohannis, va continua să fie o colonie de consum mulsă de marile corporații și îndobitocită de propaganda soroșisto-securistică. Sigur, rămâne satisfacția că primii care o vor lua în bot vor fi exact votanții USR, mari amatori de credite și de diverse alte „produse” bancare și pe care un viitor guvern Cioloș 2 îi va da înapoi pe mâna băncilor.  Din păcate vor urma pensionarii, care au doar vina de a fi bătrâni, apoi și alte categorii socio-profesionale, iar peste vreo 6 ani, când în sfârșit i se va termina al doilea mandat lui Iohannis, tare mi-e că pe aici o să mai fie doar securiști și sclaveți corporatiști, plus bugetari ținuți la nivelul subzistenței dar incapabili s-o ia de la capăt în altă parte.

P.S. Mi-e tare greu să plâng pe umărul lui Dragnea, care a trântit referendumul pentru familie sperând să scape de pușcărie. De fapt atunci a fost ultimul moment în care putea face o demonstrație de forță și putea demobiliza o parte din alegătorii care s-au dus acum să pună stampila pe partidul neo-securist USR.

P.P.S. Felicitări dobitocilor care i-au trimis la Bruxelles pe Băsescu, Blaga sau Falcă.

P.P.S.S. Să vedem dacă alde Ciuvică se pretează să prezinte aceste idei ca fiind ale lui :)))

18 Responses to PSD s-a speriat și pierde puterea pentru că nu știe să numere

 1. greudegasitid spune:

  am crezut ca panica a parasit psd-ul odata cu ponta.

  • optimvs spune:

   Ce panica ar fi fost in sobolanimea basista daca Dragnea avea curajul sa sustina din rasputeri referendumul ala pentru familie… De fapt cu blatul ala jegos a pierdut totul, pentru ca instinctul de turma continua sa faca ravagii in Romania.

 2. burgermeister spune:

  PSD pierde puterea pentru ca nu stie sa-si vanda marfa. In permanenta ei raspund la atacuri, niciodata nu sunt capabili sa atace. Daca nu erau aia de la luju si povestea cu Lazar procuror ceausist etc probabil ca PNL se ducea peste 30%. Iar pe useristi i-au lasat in pace cu toate ca acolo e o adevarata serparie de copii de securisti.

  • optimvs spune:

   Absolut, a fost senzationala faza cand Seidler ala zicea ca au ei o propunere nemaipomenita pentru postul de premier, unu’ Năsui :)) Adica fiul si nepotul celor doi Năsui din Afacerea Motorola :)))

 3. greudegasitid spune:

  si ce a castigat sabotand referendumul? sau povestea cu ambasada? si cine stie cate blaturi cu diferite corporatii?

  • optimvs spune:

   El o fi crezut ca si-a castigat libertatea, dar a castigat doar cateva luni. Ala a fost momentul cand ii putea descumpani pe cei care au mers cu valul anti-Dragnea din instinct de turma.

 4. greudegasitid spune:

  si ce ma imbolnavesc astia cu alegerile anticipate! cum dracu? cum sa accepte parlamentarii sa iti pierda banii? si cu ce seriozitate se vorbeste de anticipate

  • optimvs spune:

   De cati ani iti spun ca sustii niste jeguri care nu numai ca urmaresc doar interesul personal, dar o fac si in cel mai distructiv mod cu putinta? Evident ca nici PNL si nici USR nu vor sa vina la guvernare, interesul lor era strict sa scape de Dragnea care ameninta sa dezmembreze brigada de abuzuri creata sub regimul Basescu. S-ar mobiliza pentru o motiune de cenzura samd (impreuna cu tot aparatul represiv, dosare etc) doar daca Dancila ar continua sa faca fix ce facea Dragnea.

 5. greudegasitid spune:

  problema este ca brigada de abuzuri a actionat impotriva unor banditi care vor acum sa se razbune.

  • optimvs spune:

   Asta e partial corect (brigada de abuzuri a actionat) si partial o prostie. Nu era nici un act de razbunare in a readuce Parchetele si Serviciile in limitele legale, eliminand pe parcurs cei mai vinovati membri ai „brigazii de abuzuri” . Razbunare a fost dosarul ala cu referendumul pe care i l-au facut lui Dragnea si pe care fac pariu ca o sa-l decontam noi toti la CEDO.

 6. popescu spune:

  „Felicitări dobitocilor care i-au trimis la Bruxelles pe Băsescu, Blaga sau Falcă.” :)))

  Astia sint multi de tot! Cred ca sint majoritari la aceasta ora.
  Romania este pierduta de acum 50 de ani! Acum sint doar consecintele. Europa este distrusa, asa ca salvarea Romaniei nu mai pote fi nici macar ipotetica. In urmatorii 5-10 ani vor veni multe peste noi, iar intrebarea este daca vom face fata. Soros are 70% din voturi, ceea ce este un succes urias pentru el si unic, la nivel mondial. In Romania este rege!

  • optimvs spune:

   Cam asta este si simpresia mea, Soros s-a facut stapan pe Romania, ultima rezistenta a fost cea a lui Dragnea si a grupului de ex-peremisti care sunt acum indepartati din PSD. Din pacate romanii dovedesc din nou ca se lasa exrem de usor cumparati (la propriu, cu bani/avantaje directe).

   • popescu spune:

    Problema cu „romanii” este ceva mai complicata. Astia nu au nici o legatura cu natia romaneasca sau cu tara in care s-au nascut, iar lucrul acesta este vizibil. Toti sint taranii scosi din sate, dupa 45 si descendentii lor. Cind ii vad batuti in cap, ma uit de unde vin si n-am gasit vreo exceptie, vreodata. De obicei nu sint cumparati, ci se vind, sar in buzunarele celor pe care-i simt ca au. Genul de slugarnicie al acestor primate este unic! Apoi ii simti dupa fudulia maririi, care le este, deasemenea, specifica, ca si tipul de sluga vrednica, care gindeste pentru stapin ceea ce crede el ca si-ar dori acesta, asteptind, mai apoi, rasplata. Asa au facut in anii 50 si asa procedeaza si acum! Observa ca datorita lipsei identitatii, demnitatii si constiintei se organizeaza numai in gasti de interes, mereu se razboiesc intre ei, se toarna, se sapa, niciodata nu le ajunge nimic, mereu sint nemultuimiti, invidiosi etc. Cred ca nu avea cum sa-ti scape amanuntul ca sint inebuniti dupa parvenire si, pentru asta, sint pregatiti sa se impuna cu orice pret, prin orice metode, fara scrupule, netinind cont de absolut nimic decit propiile interese, chit ca acestea sint distructive in cazul altor persoane. Tipica le este si idolatria aberanta pentru vest, cer ceea ce nu cunosc, doar pentru c-au auzi ca asa ar fi in unele tari si inventeaza tot felul de cretinisme, care sint prin mintea lor, dar care nu au legatura cu nimic din lumea reala. Romanii din vest mint de sting cind vin prin tara! Vestul s-a desfintat in 1945, iar de atunci stapinii l-au reformat cu ajutorul teoriei neo-marxiste a scolii din Frankfurt. Pentru rurali corectitudinea politica reprezinta „civilizatie de vest”, deoarece s-au trezit abia prin anii 70 si observa ca-n multe tipare de „gindire” pastreaza ca baza elementele de atunci. Pentru ei, tot ce s-a intimplat inainte de aceasta perioada de timp, nu prea exista si mereu, cind se raporteaza la trecut, nimeresc, constant, la Ceausescu si niciodata la Ghita sau f rar. Orice incerci sa le explici nu faci decit sa-ti pierzi timpul, deoarece, datorita mindriei lor aberante, refuza sa accepte ca tot ceea ce-au stiut a fost prost sau insuficient. Ajunsi in vest, unde coruptia este motorul societatii, nu le mai pasa de asa ceva si nici de justitia, care in vest, oricum, nu exista! I-ai auzit vreodata ca spun care este situatia spitalelor in Germania lor iubita? Ai auzit de la ei ca mor pe an 40000 de oameni, datorita infectiilor spitalicesti?
    https://medtipp.com/index.php/allgemeines/1125-krankenhauskeime-40000-tote-jaehrlich-in-deutschen-hospitaelern
    Si ce daca scrie in ziare?! Acum n-o sa-ti strici visul c-o stire reala! Sint multe nenorociri despre care nu scot nici o vorbulita, desi le stiu, unii dintre ei, destul de bine, pentru ca le vad, se lovesc de ele. Daca ar recunoaste toate astea, atunci cu ce s-ar mai lauda, cum s-ar mai da rotunzi in tara, fata de rude si prieteni?! In vest se fura cu trilioanele, legal! Sint la documentare si articole de ziar, ca m-am plictisit de ele! Acum 30 de ani, cind am ajuns in vest, mi-au trebuit doua sapatamini sa inteleg ca este o plasa colosala! Si tine cont ca acele vremuri sint ceva de vis pe linga mizeria de astazi! Salariile de acum sint doar 38% din cele ale anul 1990! Preturile la alimente si chiriile cresc, cel putin, lunar! In ultimii 5 ani mi-au ridicat chiria cu 30%! Urmatoarea criza este una in care ne vom bate pe firimituri! Lumea nu este constienta, dar asta se doreste si a fost pregatita ani de zile! Vrei sa vezi ce este in vest, in realitate, iti dau de citit pentru viitorii 25 de ani! Ma uit la jurnalitii romani si nu vad nimic altceva decit catstrofe! Nu stiu nimic, nu citesc nimic! Altfel nu-mi explic cum este posibil sa fii atit de aerian!? Ca popor, bine, nu mai sintem, dar folosesc aceasta notiune in virtutea obisnuitei, ne dovedim a fi cei mai rupti de realitate. Tot ce se stie este absolut invers! Cum au reusit?! Ma mai uit pe la A3. Ce sa spun?! Groaznic! Ingramaditi pe intern si, cind vine vorba despre extern, sint clei! Oricum, sint f greu de suportat! Aud despre Chiriac ca este un mare analist. Sau Coita. Ce sa spun?! Tragic! Nici nu stiu unde sa se uite sa vada despre ce este vorba! Daca iau in considerare tot ce trebuie, ajungi la concluzia ca tot ce se intimpla astazi este logic si nu avea cum sa fie altfel, deoarece ne lipsesc chestii esentilale. Nu cred ca trebuie sa stii prea mult ca sa vezi ca zilele statului roman sint numarate. Prostia este mult prea raspindita si este confundata cu genialitatea, tot asa cum slugarnicia desantata este, pentru mai marii zilei, iscusinta diplomatica. Privind retrospectiv am disparut acum 50 de ani, dar n-am stiut!

 7. Gigel spune:

  Apropo de ce spune comentatorul popescu, eu m-am dumirit ceva mai tarziu despre vest…la inceput a fost ceva de genul „sunt in vacanta aici, wow ce fain, ce frumos”..etc..vorba aia poleiala la greu! Treptat am inceput sa intru in acelasi ritm al oamenilor de acolo,abia dupa 5 ani incepusem deja sa imi pun intrebari…am cunoscut pe cineva care lucra in finante si mi-a spus clar si in fata :totul e o mare minciuna..si tipul venise inainte de 90′ acolo,el se dumirise foarte repede..deh ..experienta de viata era net superioara..treptat am inceput sa vad si eu acelasi lucruri pe care mi le povestise si el.
  Daca ai carti ,articole ,te rog chiar sa le amintesti aici, eu inca ma lupt cu o parte dintre colegi sa le arat si alta realitate…culmea e ca unii chiar inteleg si realizeaza ca asa este ,poate si faptul ca au rude apropiate plecate acolo si vad diferenta.
  Cat despre romanii de acolo….e trist..dar ei nu se mai vad alundeva decat ACOLO…nici macar nu concep ca exista si acasa..dar ma rog, asta e alta discutie.

  • optimvs spune:

   Lucrurile sunt mai complicate, in sensul ca paradisul capitalist nu exista, iar cel comunist s-a transformat in cosmar si a dat faliment de vreo 30 de ani. Poate modelul incercat de Suedia (un fel de capitalism cu responsabilitate sociala) sa ofere o solutie pe termen lung, dar din pacate alianta bizara dintre corporatii si servicii pare sa impinga statele vestice in cu totul alta directie.

 8. popescu spune:

  Ai unde sa gasesti Romania Libera din 6 Nov 1995? Sau suplimentul din acea saptamina. Articolul care trebuie il vei repera imediat. Nu-l am, dar nu l-am uitat.

  • optimvs spune:

   La Biblioteca Nationala il gasesti sigur. Posibil si la cea municipala din Bucuresti, probabil si la orice biblioteca municipala din resedintele de judeti samd.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: