Cum a ajuns CTP un soi de strigoi al Securității lui Iulian Vlad?

 

Să înțelegem cine ne sunt vânzătorii de ură la superofertă

Să înțelegem cine ne sunt vânzătorii de ură la superofertă

Am urmărit cu oroare delirul verbal revărsat de numitul Cristian Popescu (T de la Tudor e adăugat „să dea bine”)  cu ocazia reținerii Sorinei Pintea  și vă spun cu toată sinceritatea: am avut senzația că acest om pe care l-am apreciat cu decenii în urmă a devenit un soi de întrupare a spiritului vechii Securități.

Să ne clătim ochii cu cea mai abominabilă zicere a fostului mare ziarist, în prezent postac la un site cu finanțare mai mult sau mai puțin confidențială (transcrierea e făcută de Digi dar redă bine sensul afirmațiilor) :

„Cătușele, pe lângă un instrument de tortură, cum sunt prezentate acum – care tortură? Ele nu fac niciun rău, doar blochează mâinile respectivului. Doamna în cauză se găsea în stare de arest preventiv, prin hotărârea unui judecător. Cătușele îți marchează această stare de arest, în raport cu restul cetățenilor. Asta înseamnă cătușele. Trebuie să deosebești într-un fel. Nu poate să-ți pună uniformă de pușcăriaș pe tine, pentru că nu ești pușcăriaș, ești în stare de arest. Vei fi judecat, vom vedea. Dar cu ceva trebuie să marchezi acest lucru. Se marchează cu aceste cătușe. Ele sunt un semn al unei hotărâri a unei instanțe, în cazul de față.”

Așa ceva n-a îndrăznit să spună nici măcar sinistra procuroare ceaușistă Monica Macovei în 2014, când apăra la TV încătușările și descinderile cu mascați la 5 dimineața în cazurile care nu prezintă pericol social!

Să nu ne mințim singuri, numitul Cristian Popescu nu are scuza că ar fi prost, nici nu este lipsit de experiență în privința manipulărilor de imagine. Știe FOARTE bine că un politician plimbat în cătușe prin fața camerelor de luat vederi este în cele mai multe cazuri terminat dpdv electoral, pentru că imaginea publică îi este făcută țăndări.  Pur și simplu el apără cu bună știință dreptul noii Securități de a PARADI, de a elimina din viața publică pe oricine, fără proces, fără condamnare, fără nimic.

În mod evident măsura încătușării NU are nimic de-a face cu marcarea faptului că o persoană este pusă sub acuzare. Asta o face un COMUNICAT AL PARCHETULUI dacă suspectul este persoană publică. Rolul încătusărilor și plimbării în fața camerelor de luat vederi a politicienilor care NU PREZINTĂ NICI CEL MAI MIC RISC DE FUGĂ SAU DE ÎMPOTRIVIRE VIOLENTĂ este comiterea unui asasinat mediatic.

Dacă luăm toate astea în calcul se pune legitima întrebare: cum a ajuns un om care era de departe cel mai important ziarist al României să susțină asemenea monstruozități? Iar răspunsul este din păcate foarte simplu: auto-intitulatul CTP a simțit că publicul „de pe net”, format din corporatiștii cu 2 neuroni și IT-istii cu incapacitate de a gândi altfel decât binar, în 0 și 1, nu dorește altceva decât „sânge pe pereți”. Mintea puțină a acestor oameni vrea ură iar postacul suprem este oricând pregătit să le-o livreze în doze masive.  De dincolo de mormânt, Iulian Vlad își freacă mâinile.

P.S. A nu se înțelege de aici că e vorba de simpatie pentru Sorina Pintea, pentru politicieni suspectați de șpagă etc.  Din punctul meu de vedere putea să fie vorba și despre Iohannis, dacă după terminarea mandatului o să se răzbune unii pe el și o să-i pună cătușele fără să fi fost condamnat definitiv o să scriu fix același lucru.  (evident presupunând că nu se apucă de lovituri de stat adevărate, de-alea cu violență etc)

4 Responses to Cum a ajuns CTP un soi de strigoi al Securității lui Iulian Vlad?

 1. cobol spune:

  Vocatia acestui om era sa conduca sedinte de demascare a „dusmanilor poporului” in anii ’50. Cred ca a fost trist toata viata pentru ca s-a nascut prea taziu.

  • optimvs spune:

   Nu mi se pare ca acum ar face altceva, doar ca sedintele au loc descentralizat, activistul „pe net” sau in fata camerelor de luat vederi, iar haita dezlantuita pe facebook.

 2. burgermeister spune:

  Cum poate arata in poza asta, chiar ca-ti vine sa-l trimiti la un exorcist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: