Țeapa lui Orban și Iohannis cu șomajul tehnic pentru angajații din sectorul privat

Hai să ne clătim ochii cu cea mai noua țeapă pedelistă pentru angajații din sectorul privat:

  1. Se instituie starea de urgență pentru perioada 16-31 martie, li se cere tuturor să stea în case, se comunică pe toate canalele că statul va susține angajatorii.  O grămadă de firme își suspendă activitatea, oamenii stau acasă.
  2.  După aproape o săptămână se dă ordonanța 30 cu somajul tehnic, dar procedura e greoaie, firmele trebuie să-și scoată certificate de situație de urgență (numai dosar cu șină nu s-a cerut) relativ puține categorii se încadrează, lumea face scandal etc.
  3. După încă o săptămână se dă ordonanța 32, aparent toate bune, lucrurile par a se rezolva corect, statul dă 75% (dar maxim 2300 de lei) pentru cei trimiși în somaj tehnic, au oamenii ce mânca etc

ȚEAPĂ!!! Undeva prin tabelul cu angajații (care prin OUG 32 este cerut ca anexă la documentele ce trebuie depuse) scrie negru pe alb că banii se dau DOAR DE LA DATA OPERĂRII ÎN REVISAL a suspendării contractului. Evident, nimeni nu avea cum să opereze înainte să apară OUG 30 (dată la smecherie pe 18 Martie dar publicată în Monitorul Oficial doar SÂMBĂTĂ 21 Martie –  adică în REVISAL s-au putut opera suspendările contractelor de muncă doar începând cu luni 23 Martie) iar majoritatea au putut face suspendarea la REVISAL doar după ce OUG 32 a permis angajatorilor să facă asta fără a-și mai scoate celebrele certificate de situație de urgență etc. Pe scurt, cei mai norocoși angajați din sectorul privat primesc doar bani aferent a 7 zile lucrătoare din Martie  iar ghinioniștii (probabil majoritatea celor trimiși în somaj tehnic) primesc praful de pe tobă.

Crezând că poate o fi o încurcătura birocratică am sunat la Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București  unde o angajată s-a dezlănțuit imediat să povestească despre controale și dosare penale în timp ce sublinia că banii se dau DOAR DE LA DATA SUSPENDĂRII CONTRACTELOR DE MUNCĂ ÎN REVISAL nicidecum de la data instituirii stării de urgență!!! Când i-am subliniat că la art XI OUG 32 spune negru pe alb că „De prevederile alin. (1) beneficiază salariații angajatorilor care reduc sau întrerup temporar activitatea total sau parțial ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgență decretate, conform unei declarații pe propria răspundere a angajatorului.” respectiva individă PLĂTITĂ DIN BANII NOȘTRI mi-a spus senină că decizia de suspendare a activității aparține exclusiv fiecarei firme în parte și mi-a închis telefonul.

În mod evident asistăm la o nouă țeapă de tip pedelist dată tuturor românilor din sectorul privat: ĂȘTIA NU VOR să plătescă nici măcar 1000-2000 de lei pe lună pentru milioanele de oameni pe care i-au închis cu forța în case, dar nici nu vor să piardă voturi. Așa că au dat ordonațele la șmecherie, practic pentru perioada 16-31 martie foarte puțini angajați din sectorul privat vor primi banii de șomaj tehnic, restul vor primi o mare țeapă.

Vă pupă tata dragi corporatiști, să votați PDL aka PNL și la urmatoarele alegeri. Bugetarii stau liniștiți, își iau banii, dar voi o să luați plăcuța suedeză.

P.S. Ca să nu avem vorbe, așa arată acum lista angajaților (adică Anexa 2) care trebuie completată de către angajator conform prevederilor OUG 32. Comentariile sunt de prisos…

Țeapa pedelistă de la Iohannis și Orban pentru fraierii din sectorul privat

Țeapa pedelistă de la Iohannis și Orban pentru fraierii din sectorul privat

8 Responses to Țeapa lui Orban și Iohannis cu șomajul tehnic pentru angajații din sectorul privat

 1. cobol spune:

  Să vedem ce au de zis fermecații ăia cu muiepsd. Le place?

 2. burgermeister spune:

  Vorbim despre cei care au taiat salariile in plina criza ca sa-i dea zeci de milioane lui Becali prin ANRP. Tu ce te asteptai?

 3. Misu spune:

  Tu te-ai uitat la moaca lui Catu? Pare genul care ar fi inventat alba-neagra daca nu era deja inventata ffs…

  • optimvs spune:

   Bineinteles, pentru angajatii normali ciuma si pentru latrai muma. Alora nu le trebuie REVISAL, draci laci dosar cu sina etc. Clasic PDL. Doar ca nu sunt 4000 sunt 2300.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: