Să discutăm cu herr Iohannis despre Belarus

În vreme ce românii au fost ținuți cu forța în case prin ordonanțe militare, iar economia a fost lovită în moalele capului doar pentru ca PDL-ul deghizat în PNL să poată folosi starea de urgență pentru a-și rezolva treburile șmenurile, țara numită Belarus și-a văzut de treabă, fără ca măcar să interzică spectatorii la meciurile de fotbal, darmite să închidă oamenii în case de parcă dăduse ciuma. Rezultatul ni-l spun statisticile, nu propaganda „de pe net” :  La o populație de 9,45 de milioane Belarus are azi 303 decese cauzate de COVID, în vreme ce România are 1394, la o populație de 19,2 milioane.

Statistici la zi pentru COVID in Romania si Belarus

Statistici la zi pentru COVID in Romania si Belarus

Evident, Lukashenko (ăla pe care rețeaua Soros îl „demasca” în fiecare zi cât de dictator este) și-a văzut de interesul țării lui, nu de interesele lui Merkel. Poate nici n-o fi primit înapoi toți ciorditorii și toate curvele, cum a făcut PDL-ul când valul diasporei otrăvite (adică al celor care ne fac de râs prin străinătate și care reprezintă masa de manevră a manipulărilor cu „diaspora la coadă” la fiecare alegeri din ultimii 15 ani) s-a revărsat înapoi spre țara de origine pe la începutul lui Martie.  Dar cert este că Belarus stă MULT mai bine decât România la decese cauzate de COVID, fără să fie acuzată de cineva că ar manevra statisticile și fără să fi luat vreo măsură care să afecteze negativ economia sau care să lovească in viața de zi cu zi a oamenilor.

Am ales ca exemplu Belarus și nu Suedia exact pentru că e vorba de o țară ex-comunistă, unde sistemul sanitar este departe de nivelul din țările scandinave și unde oamenii au obiceiuri mult mai apropiate de ale noastre.  Cu alte cuvinte, nu pot veni propagandiștii regimului de ocupație pedelisto-Iohannistă să spună că „nu se compară domle Suedia cu România” sau ” ăia aveau locuri la terapie intensivă de zece ori cât noi, își permiteau să riște”. NU ne comparăm cu Suedia, dar eu zic că per total stăm mai bine decât Belarus.  Doar că aia e o țară condusă de un nene care se tot realege  cu 85%  dar care măcar urmărește interesele propriei națiuni, nu se comportă ca șeful unei forțe de ocupație venită de prin Germania…

Ei bine, în aceste condiții nu vi se pare bizar că nu ridică nimeni vocea (nici măcar de prin partidele teoretic de opoziție) să-l întrebe pe Iohannis cum de n-a dispărut Belarusul de pe hartă din cauza molimei? Sau cum de ăia au cam jumătate din numărul nostru de decese (la milionul de locuitori) deși au lăsat oamenii să meargă și la meciuri pe stadion?  Iar dacă toată lumea tace mâlc unde e de fapt dictatură, la noi sau în Belarus?

 

 

6 Responses to Să discutăm cu herr Iohannis despre Belarus

 1. burgermeister spune:

  Pai cu PSD-ul condus de SRI, pardon de CIolacu cine ai vrea sa-l intrebe pe Iohannis de ce si-a batut joc de tara asta?

 2. Mihai P. spune:

  O sa dureze cativa ani pana sa aflam toate manevrele pe care le-au facut astia pe timpul starii de urgenta si al starii de alerta.

  • optimvs spune:

   Problema de fond nu e ca pedelistii au profitat de ocazie ca sa mai dea niste tunuri. Pur si simplu starea de urgenta a fost atat de antieconomica incat s-ar fi justificat doar daca era o molima ingrozitoare, nu a nspea viroza respiratorie din ultimii 20 de ani. Iar problema e ca NICI UN POLITICIAN nu a suflat o vorba, pur si simplu in Romania nu mai exista democratie si nici vreo forma reala de opozitie in acest moment.

 3. De ce tac doctorii?

  Mă bucur că te-ai întors pe blog!

  • optimvs spune:

   Nu toti tac, dar majoritatea cred ca isi fac socoteala ca isi risca toata cariera daca incep sa spuna lucruilor pe nume. Au iesit la un moment dat doi medici de la Nasta si au zis tot ce era de zis, dar intregul aparat de stat (inclusiv servicii) vasleste din rasputeri pentru carantina samd.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: