despre acest blog

Am aproape 10 ani de presă scrisă în spate (update 2016 – asta era acum aproape 9 ani, cand am început blogul), şi n-am mai putut suporta să văd cum se revarsă pe netul românesc o avalanşă de cretini care îşi zic bloggeri şi pun în circulaţie tot soiul de imbecilităţi. Pur şi simplu cred că ziariştii adevăraţi sunt deja obligaţi să iasă online, pentru a nu lăsa blogosfera pe mâna unor rebuturi specializate în copy-paste şi în debitarea de inepţii.  

 Porecla „terminator” imi vine de la faptul că, spre deosebire de (prea) mulţi membri ai breslei, n-am luat  şpagă în viaţa mea. Unul din baietii  dedaţi la „relaţii neprincipiale” cu diverşi potenţiali plătitori, dar alminteri dotat cu simţul umorului, a avut odată o replică haioasă, apropo de un caz care putea fi tratat sau în ziare, sau pe sub masă: „a intrat pe fir terminatorul Niculae, adio combinaţie”.

De pe acest site se pot prelua informatii/texte doar cu acordul proprietarului si citarea sursei.

P.S. Nu lucrez , n-am lucrat şi si nici n-o să lucrez vreodată la Cancan. Din cate ştiu eu, textele semnate acolo Adrian Nicolae (cu o, nu cu u) sunt materiale venite de la paparazzi, iar numele e un simplu pseudonim.

26 Responses to despre acest blog

  1. Daniel Voicu spune:

    Ma inclin in fata initiativei tale. Imi place mult ce faci. Pot pune un link pe blog-ul meu spre „Jurnalistul Terminator”?:) P.S: Fii atent, plagiat se face si in cadrul unor festivaluri;).

  2. optimvs spune:

    Multumesc pentru apreciere. Cu ce e blogul?

  3. Daniel Voicu spune:

    Blogul este despre muzica,literatura,ecologism,societate, IT, etc… mai multe domenii. se numeste UnderWay…

  4. optimvs spune:

    N-am nimic impotriva :). Apropo, foarte util how-to asta despre configurarea unei conexiuni la internet folosind un modem wireless http://underway.wordpress.com/how-tos/ , eu am stat acum cateva luni pe telefon cred ca minim un ceas cu aia de la Vodafone pana am facut sa mearga GPRS-ul pe laptop cu un card Sierra.

  5. Foarte bun blogul, mi-a placut in special postul despre Zoso… era si timpul ca cineva sa spuna adevarul in legatura cu el.
    Ti-am pus linkul si la mine pe blog. 🙂
    Cheers

  6. optimvs spune:

    Multam pentru apreciere. Vezi ca ai o problema: comentariile tale fusesera vazute ca spam in Akismet.

  7. mda nu stiu care e treaba… mi se intampla si pe alte bloguri… da-mi un mail te rog 🙂 vreau sa te intreb ceva

  8. Daniel Voicu spune:

    Apropo de acel how-to… eu m-am chinuit ore bune pana am reusit sa fac conexiunea sa mearga pe linux. I-am contactat pe cei de la Orange, si nu au facut decat sa imi arunce o lista cu sistemele de operare pentru care au conceput software. Desigur, Linux nu se numara printre ele. Nici macar OS X, doar Windows… si am vazut o lista mare cat toate zilele cu toate versiunile de windows de la Adam – pardon, Bill, in cazul de fata – pana in prezent.
    Asa ca m-am chinuit un pic, am cautat pe net, am intrebat, am pus totul cap la cap, si cu ce mai stiu si eu… mi-a iesit chestia de la how-to. O sa adaug un link acum. Felicitari inca o data pentru blog, imi place ca spui lucrurilor pe nume.

  9. liviu spune:

    Salut,

    Multumesc pentru link-ul sectiunea „links”. „posturi tari”. dar vezi ca link-ul nu e corect.

    este http://http//www.wins.ro/ in loc de http://wins.ro

    O zi buna,
    Liviu

  10. optimvs spune:

    Am remediat, bine ca mi-ai zis. WordPress crede ca te ajuta punandu-ti http by default in casuta de url, cand toate linkurile se iau oricum cu copy-paste.

  11. dumy84 spune:

    Salut si eu initiativa ta, si ma bucur ca mai exista oameni cu coloana vertebrala in ‘tarisoara’ asta a noastra…numita Romania. Si eu ma lovesc frecvent de problema plagiatului, dar incerc sa-i ignor pe acei furaciosi, care in loc sa creeze ceva cu mintea lor (pe care e clar ca nu o au), prefera sa ia de la altii.

    P.S. Te-am adaugat si eu la sectiunea CITESC SI 😉

  12. oanastoicamujea spune:

    Buna, imi place atitudinea ta. Si din ce am citit pana acum, ai dreptate. Eu nu dau oricui dreptate. Oricum, am ramas cu o nelamurire: cum te cheama si la ce ziar lucrezi? Sper ca nu e o nelamurire cretina, dar eu nu am gasit pe aici datele personale. Succes!

  13. oanastoicamujea spune:

    Ok, sunt proasta. Am recunoscut public, totusi la ce ziar lucrezi? 😛

  14. optimvs spune:

    Avand in vedere ca Gandul e singurul ziar cu link pe acest blog… 😉

  15. oanastoicamujea spune:

    Ma prinsesem, dar… azi nu am avut o zi in care am sclipit de inteligenta. Se mai intampla. Ma mai chinui si maine.

  16. Sky-Hunter spune:

    Adrian, ti-ai gasit inca un om care gandeste ca tine … un amic bun, jurnalist, satul de jurnalismul ieftin practicat de anumitzi oameni grei din presa romaneasca – poate iti faci un pic timp si il vizitezi http://japonezul.wordpress.com/

  17. japonezul spune:

    ai ghicit 🙂

  18. neuronos spune:

    Salut si felicitari

    Am nevoie de oameni ca tine, 300 !

    Nu cred ca ai nevoie de indivizi ca mine, oricum ai link si daca pot iti dau o mana de pastile pardon de ajutor(toman imi luam pastilele).

    cu respect !

  19. Vlad Ionut spune:

    „Am aproape 10 ani de presă scrisă în spate, şi n-am mai putut suporta…”:
    si-n aia 10 ani de presa scrisa ai scris tot la fel? cum naiba a ajuns virgula aia intre cuvintele „spate” si „si”?

  20. optimvs spune:

    E, lasa ca te faci tu mare, si, dupa ce mai iei niste lectii de gramatica, o sa afli cateva dintre utilizarile virgulei in limba romana :lol:.

  21. Knox spune:

    Bravos! Keep up the good work!

  22. Anabella spune:

    Ba pardon, virgula inainte de „si” nu-si are rostul decat daca are valoare adversativa. Si, vorba unui clasic, „ceea ce nefiind cazul, nu e cazul”.

  23. optimvs spune:

    Mai poeteso 😆 , eu am fost un baiat fin si te-am lasat in ale tale, dar vad ca te mananca rau de tot 😆

    Inainte sa te lupti cu gramatica la fel cum o faci si cu BOR (cu succes nul 😆 ), da un ochi aici http://www.scientia.ro/homo-humanus/44-dificultati-ale-limbii-romane/152-reguli-folosire-virgula.html (daca sursa nu ti se pare suficient de prestigioasa poti sa sapi cu incredere pe net dupa alta, intrucat regula e aceeasi peste tot 😆 )

    „Se despart prin virgulă propozițiile coordonate adversative şi conclusive.”

    Lamerismul citatului incomplet (cum ai uitat tu propozitiile conclusive si te-ai oprit doar la cele adversative 😆 ) poate functiona doar cu interlocutori care habar n-au despre ce e vorba in propozitie (sau fraza 😆 )

    Daca nu poti pricepe faptul ca partea dupa virgula e conclusiva n-am ce-ti face, nu te pot ajuta. 😆

  24. Sky spune:

    Adrian te inteleg. Pe mine m-a framantat asta in trecut, dar crede-ma ca nu schimbam nimic, poate ridicam standardele cititorilor si de aici un licar de speranta 🙂

  25. Ion spune:

    „terminator” care n-are bani de .ro/.com

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.