Banda lui Iohannis și Câțu lasă rugby-ul românesc fără stadion prin metoda „Maradona”

* Principalul beneficiar pare a fi Becali George, ciobanul condamnat pentru fapte de corupție și infracțiuni comise cu violență.

În cea mai deplină tăcere mediatică (pentru că, nu-i așa, prostimea de pe facebook este excitată de U.M.-urile de presă doar la ordin) se consumă zilele acestea UN JAF comparabil doar cu isprăvile nefaste comise în sportul românesc de Ana Pauker sau de Emil Bodnăraș în anii 1947-1950. Stadionul „Arcul de Triumf”, casa rugby-ului românesc, primit de Federația Română de Rugby acum peste 100 de ani (în 1913)  de la Primăria Capitalei este practic naționalizat și trecut în administrarea Ministerului Tineretului și Sporturilor printr-un șmen similar celui folosit de valutiștii țepari de la începutul anilor 90.

Cu mare tam-tam la vremea respectivă s-a anunțat că statul prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.) va reface „la cheie” stadioanele Ghencea (C.S.A. Steaua – Ministerul Apărării) , Giulești (C.S. Rapid – Ministerul Transporturilor) și Arcul de Triumf (F.R. Rugby – Primăria Capitalei ) în vederea Campionatului European 2020 (între timp amânat din cauza pandemiei). Proprietarilor li s-a cerut să cedeze vechile stadioane către C.N.I., urmand să le primească apoi în administrare pe cele noi.

Doar că, în cazul stadionului Arcul de Triumf,  statul lui Iohannis și Câțu a decis să le aplice rugbyștilor metoda „Maradona”:  s-a „bătut palma” printr-un  soi de protocol informal în urma căruia  FRR a luat toate avizele pe cheltuiala proprie, și-a demolat propriul stadion și a predat baza către C.N.I. pe baza promisiunii că va primi în administrare stadionul nou. După care MTS s-a șters undeva cu înțelegerea iar AZI A ANUNȚAT PRIN INTERMEDIUL MINISTRULUI UDEMERIST Carol-Eduard Novak că a preluat stadionul de la CNI. Nu o să mă ocup cum poate ar trebui de Carol-Eduard Novak pentru simplul motiv că omul pare pus acolo doar pentru că are o poveste de viață teribilă și reprezintă din punct de vedere emoțional o țintă mult mai dificilă decât predecesorul său. Cert este că, prin conferința de presă de azi, Carol-Eduard Novak nu doar a anunțat că MTS a legalizat practic furtul, dar a și spus răspicat cine poate fi beneficiarul. Citez exact declarația ministrului: „Avem o solicitare de la domnul Argăseală pentru închiriere. E singura solicitare până acum. De la rugby, deși ne tot fâțâim și protestăm, nu avem nimic pe masă. Chiar și astăzi rugby-ul este o prioritate pentru mine. Încă nu am dat răspuns pentru domnul Argăseală.”

Pe românește, multi-medaliatul ciclist paralimpic Carol-Eduard Novak îi șantajează public pe rugbyști, amenințându-i că ar putea da stadionul pe mâna lui Becali dacă FRR nu acceptă șmenul prin care a fost deposedată de stadion.

Evident, asta se întâmplă pentru că tot ce-a putut organiza FRR a fost, țineți-vă bine, un amărât de protest în fața stadionului. Adică nimic, apă de ploaie. Aparent nimeni nu i-a zis lui Petrache de la FRR câ singurele proteste care contează în România sunt alea în care intri peste ei sau măcar încerci asta, gen 10 August. Și că ar fi interesant de văzut ce ar face Iohannis, Câțu și U.M.-urile  de presă dacă rugbystii ar încerca să dea buzna la Cotroceni și la Palatul Victoria PENTRU A-ȘI APĂRA CASA PE CARE STATUL PEDELIST BANDITESC ÎNCEARCĂ SĂ LE-O FURE? Pentru că, nu-i așa, pe 10 August am aflat că ăia care atacă Guvernul și dau cu bolovani în jandarmi sunt niște victime inocente, deși nu urmăreau decât să schimbe un guvern PSD cu unul PDL.

Păi frați rugbiști, dacă protestați în fața stadionului puteți să faceți asta până la Paștele Cailor, că n-o să se întâmple nimic, o să vă uitați cum un cioban condamnat pentru corupție și infracțiuni comise cu violență își rezolvă ieftin problema stadionului pe spinarea voastră.  Iar aceia dintre voi care or fi fost în piată pe 10 August să intre aici și să scrie cu mânuța lor „am fost niște dobitoci”.

4 Responses to Banda lui Iohannis și Câțu lasă rugby-ul românesc fără stadion prin metoda „Maradona”

 1. cobol spune:

  La ce sa te astepti? Catu ala pare genul capabil sa fure closca de pe oua fara sa se auda nici un cotcodacit.

  • optimvs spune:

   Nici pe vremea lui Dej nu s-a pus problema sa fie luat terenul ala de la Federatia Romana de Rugby. Dar ocupantii astia vor sa distruga tot ce are traditie in Romania, e clar.

 2. burgermeister spune:

  Oricum regimul Iohannis i s-a predat lui Becali cu ocazia intoarcerii FCSB din Turcia fara carantina. Acum ii dau infractorului si stadionul rugbistilor, probabil le e groaza sa nu se alature ciobanul lui Sosoaca etc.

  • optimvs spune:

   Sa nu amestecam lucrurile, Sosoaca pare a fi un om cu convingeri foarte bine precizate si care (deocamdata cel putin) nu a facut exact opusul celor declarate public. Becali e un fariseu care invarte crucile in timp ce minte, escrocheaza, insulta etc etc. Un fel de Caiafas fara scoala, varianta venita din Albania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: