Cum a făcut schema Băsescu-Dan Diaconescu ca „Vocea Rusiei” să fie din nou luată în seamă în România?

Răspunsul simplu la întrebarea din titlu este „prin manevra Dan Diaconescu -Oltchim”.  Când Vocea Rusiei ajunge să fie singurul vehicul media de limbă română care face o analiză lucidă a acestei penibile cacealmale, nu este de mirare că oamenii încep să dea atenţie unui post de radio care mai emite în limba română doar prin internet şi al cărui site era accesat, până nu de mult, doar de jurnaliştii dornici să afle care mai este poziţia Moscovei pe cutare subiect.

Răspunsul ceva mai elaborat ţine de transformarea României lui Băsescu într-un soi de ţărişoară fanariotă de tip nou, condusă teoretic de chiorul de la Cotroceni, pe post de fanariotul secolului XXI, dar ale cărei decizii de importanţă naţională se iau, practic, la ambasada SUA.  Ori, în aceste condiţii, e doar o chestiune de timp până ce americanii vor fi la fel de iubiţi în România cum erau ruşii prin anii ’50-’60, cu alte cuvinte cam ca sarea-n ochi.  Nimeni n-are chef să schimbe o dominaţie străină cu alta, iar evidenta imixtiune americană în politica internă a României a devenit, cu ocazia referendumului de demitere a lui Băsescu, de-a dreptul odioasă pentru cea mai mare parte a populaţiei.

În condiţiile astea, e clar că disperarea cu care Băsescu se agaţă de putere poate face ca Rusia să aibă din nou o carte serioasă de jucat în România. Ruşii chiar au ce face cu Oltchimul, iar interesul României este să nu devenim chiar în totalitate o colonie de consum a Europei de Vest. Deziderat care nu se poate realiza decât salvând puţinele capacităţi de producţie care ne-au mai rămas.  Ori, în momentul  de faţă, Băsescu încearcă să crească artificial gogoriţa PP-DD jucând la poker  electoral taman viitorul Oltchimului, şi e lesne de prevăzut ce se va întâmpla dacă „domnu’ Dan care e cu poporul” bagă Oltchimul în faliment…

Poate că alde Gitenstein, sau măcar ceva capete din Departamentul de Stat (ceva mai atente cu interesele americane din regiune decât acest ambasador al Israelului din ambasada SUA) ar trebui să-i tragă frâna de mână lui Băsescu înainte ca matrozul să detoneze bomba socială care ticăie în judeţul Vâlcea.

4 Responses to Cum a făcut schema Băsescu-Dan Diaconescu ca „Vocea Rusiei” să fie din nou luată în seamă în România?

  1. burgermeister spune:

    Kaghebistule vandut rusilor si lui iliescu, cum nu pricepi tu ca Dan Diaconescu OTV vrea binele poporului sarac?

  2. optimvs spune:

    Iti dai seama ca orice telespectator OTV care citeste un articol de genul asta o sa gandeasca exact asa 😆

    Serios vorbind, Basescu chiar ii ia pe romani drept idioti daca isi inchipuie ca poate umfla partidul OTV cat sa faca guvernul cu ei dupa alegeri…

  3. cobol spune:

    Radeti voi, radeti, dar numarul votantilor Dan Diaconescu creste dupa fiecare cascadorie de-asta…

  4. optimvs spune:

    Eu unul cred ca de data asta cacealmaua lui Basescu a esuat lamentabil. Chiorul a sperat ca Ponta&Co n-o sa-l primeasca pe Diaconescu la licitatie, dandu-i „munitie” pentru atacuri tipic OTV-iste. Cum Diaconescu a fost primit, ba chiar a si castigat, acum trebuie sa sara cu banii si, mai ales, sa arate ca e in stare sa puna combinatul pe linia de plutire dupa ce devine patron.
    Altfel, balonul OTV- PPDD se va dezumfla cat ai clipi din ochi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.