Serinela Spătărelu se ascunde ca Daniela Rădulescu la ziare.com

Voi începe acest articol cu uluitoarea dezvăluire făcută, cu ceva timp în urmă, de Florin Budescu pe blogul său: „M-a surprins foarte mult, prin luna octombrie a anului 2007, când, după câteva săptămâni de lucru cu ea, m-a rugat, conspirativ, aşa, să o prezint la telefon ca Daniela Rădulescu, nu Serinela Spătărelu.”

 Firesc, se ridică întrebarea de ce o persoană relativ nou angajată la ziare.com, aşadar la un agregator de ştiri, nu la serviciul secret britanic M.I.6, ar vrea să renunţe brusc la numele sub care este cunoscută în presă, şi să se prezinte sub un alt nume, care nu are nici o legătură cu primul?  Explicaţia este cât de poate de firească: la Adevărul şi apoi la Gândul, Serinela Spătărelu a „reuşit” să-şi clădească o asemenea reputaţie negativă, încât efectele isprăvilor sale o vor urmări până la sfârşitul zilelor.  Şi atunci, Serinela a încercat să se camufleze sub anonimul nume Daniela Rădulescu.

 Pentru a face un serviciu atât celor care ar putea avea nefericita idee s-o angajeze vreodată, cât şi celor care ar putea avea ghinionul să-i devină subalterni, se impune să facem aici un mic profil al Serinelei Spătărelu / Danielei Rădulescu:

 1. Dpdv profesional, ca jurnalist economic, această femeie este slab pregătită, comiţând relativ frecvent greşeli uluitoare, şi nestăpânind în unele domenii nici măcar noţiunile de bază. (exemplele sunt extrem de numeroase, de pildă pe vremea când conducea Adevărul Economic, a considerat că nu este o ştire pentru pagina de IT faptul că Intel lansase platforma Centrino. „Argumentul” a fost: suntem şase femei aici, dacă nici una nu pricepem ce-i aia, înseamnă că nu e ştire) .  În plus, este extrem de şpăgară şi, implicit, are tendinţa de a proteja diverse firme/persoane, blocând subiecte tari ale ziarului sau platformei online la care lucrează în momentul respectiv.

 2. Principala „calitate” cu care ia ochii şefilor este capacitatea uluitoare de a renunţa la orice fel de viaţă personală doar pentru a face dovada că este un om muncitor. Dacă toată lumea vine la muncă la 10, ea o sa vina la 9, s-o găsească şeful muncind de zor. În acest fel, face ca unii şefi să-i treacă cu vederea slaba pregătire profesională.

3. Este mare maestră în a-şi vorbi colegii de rău în ochii şefilor. Imediat ce i se încredinţează cea mai mică putere, va face tot posibilul ca toate comunicaţiile directe ale subalternilor cu ierarhia superioară să fie retezate, după care va zugrăvi în faţa şefilor peisajul apocaliptic al unui colectiv leneş şi incompetent, pe care numai strădaniile ei supraomeneşti îl ţin pe linia de plutire. Inutil să mai spun că  acest comportament este extrem de periculos pentru orice publicaţie la care ajunge să lucreze: la Gândul a golit de trei ori, la propriu, secţia economică, determinând toti angajaţii să-şi dea în bloc demisia. Firesc, până au fost angajaţi alţi fraieri, a făcut singură paginile economice, cu copy-paste din Mediafax.  La fel de evident, calitatea ziarului pe acest segment a avut serios de suferit.

Mai mult, dacă în colectivul aflat în subordinea ei există angajaţi a căror competenţă, pe un anumit domeniu, este prea evidentă, va face tot ce-i stă în putere să scape de ei şi să-i înlocuiască cu indivizi mediocri. Spre paguba publicaţiei care a avut ghinionul s-o angajeze, evident.

 De asemenea, dacă deasupra ei în ierarhie se află o persoană care ţine la imaginea proprie şi, din această cauză, ezită să ia măsuri impopulare printre angajaţi, Serinela se va oferi instantaneu să-şi păteze ea mâinile, devenind dintr-o dată foarte utilă. După care, la fel de suav, le va explica tuturor subalternilor cum nu a făcut decât să îndeplinească voia şefului, făcându-l şi pe ăla de rahat în faţa colectivului. Apoi va profita de ocazie şi îi va pune şefului în cârcă şi alte măsuri, zămislite chiar din bezna minţii ei. Prin această bizară metodă a ajuns CTP să fie o persoană dispreţuită la Gândul de majoritatea angajaţilor.

4. Este extrem de necinstită şi, în plus, printr-un straniu mecanism psihologic, se auto-convinge că stahanovismul ei îi dă dreptul să nu aibă nici un fel de loialitate faţă de angajator. (pe ideea „uite ce mult muncesc, dacă ăştia nu mă plătesc mai bine înseamnă că am dreptul să-mi iau eu”). La Gândul a creat un mecanism de căpuşare a ziarului, plantându-şi prietena ca director de marketing şi apoi încasând comisioane de publicitate pentru contracte pe care le aducea, de fapt, departamentul de specialitate. Speculaţiile referitoare la persoana cu care împărţea câştigurile astfel obţinute continuă până în ziua de azi. De asemenea, va părăsi firma în secunda în care are o ofertă cât de puţin mai bună, indiferent de binele care i s-a făcut la respectivul loc de muncă.

5. Deşi arată în ultimul hal (mică, obeză) , nu se sfieşte să încerce să-şi folosească farmecele îndoielnice pentru a obţine diverse avantaje. Mai mult, dacă se ajunge ca, în urma insistenţelor ei groteşti pe lângă un anumit bărbat, colectivul s-o perceapă ca amanta respectivului (deşi poate că nu e cazul),  nu va ezita să folosească această percepţie ca pe o armă pentru a-şi consolida influenţa în redacţie.

6. Este genul de şef care consideră că, dacă ea a făcut cele mai murdare compromisuri pentru a obţine un post, şi subalternii ei ar trebui să procedeze la fel. Cei care refuză să intre în horă sunt trataţi atât de mizerabil, încât îşi iau câmpii extrem de rapid.

7. Suferă în mod evident de o afecţiune psihică în urma căreia trece aproape instantaneu de la o stare de spirit la alta. Pentru colectivul din care face parte, este greu de suportat un om care acum râde cu tine şi peste 30 de secunde face spume la gură/plânge/are trăiri emo.

 Ar mai fi multe de spus, dar nu prea am timp, aşa că o să dau linkul ăsta şi altor persoane care au avut ghinionul s-o cunoască, pentru a completa profilul acestui personaj grotesc şi, până la urmă, vrednic de milă.

10 Responses to Serinela Spătărelu se ascunde ca Daniela Rădulescu la ziare.com

 1. cenusarul spune:

  am cunoscut-o si eu: intr-o vreme toata lumea credea ca-i amanta lui CTP. Taia si spanzura de o maniera inspaimantatoare.

 2. optimvs spune:

  Ca taia si spanzura e una. Ca facea dpdv profesional niste prostii monumentale e alta. Si ca, in final, a nenorocit practic firma de unde manca o paine foarte buna, e cea mai nasoala dintre ele.

 3. Iata ca mi-a venit mie randul sa postez ceva despre individa. Din pacate, trebuie sa constat ca suntem singurii care indraznim sa scriem despre ea. Dumnezeule, ce le-o face celorlalti oare?
  http://www.stareapresei.ro/daniela-serinela-spatarelu-radulescu-8070.html

 4. optimvs spune:

  Nu cred ca e vorba de facut sau nefacut. Din pacate, multi nu au curajul opiniei, cand e vorba de alte persoane din breasla. Pe ideea „lasa ma, ca nu se stie…”
  Din pacate, aceasta lasitate face ca presa romana sa arate asa cum arata in ziua de azi.

 5. ilie stefan spune:

  Cine a scris randurile de mai sus este un bun psihlog. Tot ce a scris este adevarul-adevarat. Si eu am lucrat cu numita, ca imi este sila sa-i pronunt numele.O jigodie de om. A divortat de primul barbat ca sa se infiga in …inima lui CTP. Asta a acceptat rahatul acesta de femeie si si-a tratat ravagiile produse de consumul excesiv de alcool cu placintele cu branza aduse de numita individa. Javra asta feminina si-a lasat copilul fara tata, undeva pe la Ploiesti, de unde este de origine . Acest copil va trebui sa afle odata si odata adevarul despre maica-sa, de ce a crescut fara tata. Nemernica asta a facut atata rau colegilor incat merita tot dispretul lor. De ura nu poate fi vorba, caci ar insemna sa ne situam moral sub standardul ei mizer. Eu i-am atras de mult atentia ca deasupra noastru se afla un Dumnezeu. Ma implora sa nu o blestem, dar Dumnezeu nu face ce ii spun eu. Proasta – proastelor nu a inteles atata lucru!

 6. optimvs spune:

  Nea Ilie Stefan este unul dintre ziaristii cu mare experienta in presa economica din Romania, avand si ghinionul de a lucra o vreme cu Serinela Spatarelu in sectia Economic de la Adevarul.

  Sanatate multa nea Ilie!

 7. ilie stefan spune:

  Salutari si cele bune optimvs, oriunde te afli. Gandurile mele bune se indreapta catre toti colegii care au fost si sant demni de respect. Ii imbratisez cu drag. Despre javrele umane ca Serinela nici nu mai vreau sa mai aud…

 8. Iulian Aprodu spune:

  Salutari pentru toti oamenii cu care am fost coleg la Adevarul. Sper sa auzim numai de bine. Sarbatori fericite!
  Lui Ilie Stefan ii doresc sanatate si fericire. La multi ani!

 9. Mihai spune:

  Salutari tututror.
  In primul rand cer scuze tuturor celor care au postat si au avut de suferit in urma interactiunii cu Serinela.
  Sunt unul dintre cei care am cunoscut-o cu vreo 20 de ani in urma.Aducandu-mi aminte cu un prieten de de ea am incercat o cautare si am ajuns aici. Citind aceste lucruri groaznice am crezut ca nu este vb de aceeasi persoana pe care am cunoscut-o. Poza mi-a spulberat indoiala. Despre Serinela ,in perioada cat am pastrat legatura,pot spune numai lucruri frumoase. Era opusul a ceea ce a fost relatat aici.Unul dintre lucrurile cele mai importante din viata mea a fost ajutorul dat la limba romana pentru bac. Lucruri poate nesimnificative acum pentru restul dar pentru mine indeajuns de puternice pentru a o pastra in minte ca fata gingasa de atunci. In incheiere parerea mea personala este aceea ca un om nu se poate schimba asa de mult doar trecand prin viata ci in urma unor probleme avute. Numai Serinela stie care au fost traumele sufletesti care au adus-o in aceasta postura.
  Multumesc celor care vor citi aceste randuri.

 10. optimvs spune:

  Mihai, stai linistit ca mai mult ca sigur asa era si pe vremea aia. Cand are interesul, se comporta de parca din suflet i-ar picura numai laptele si mierea bunatatii umane 😆
  Pe femeia asta ajungi s-o cunosti cu adevarat numai daca are cat de putina putere asupra ta, sau macar daca se afla mai sus in ierarhie (chiar daca nu direct).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: