Consilieri de la Sectorul 1 care au blocat preluarea Rapidului (II) : Mădălin Virgil Olteanu

Serialul promis continuă, dar de data asta plecăm din zona politrucilor luaţi de pe băncile facultăţilor particulare direct în posturi de consilieri parlamentari  şi coborâm abrupt în cea a băieţilor cu CV pe la Administraţia Pieţelor, specializaţi în dat cu pumnul.  Din păcate nu este vorba despre o metaforă, iar în înregistrarea de mai jos îl puteţi vedea în acţiune pe consilierul PNL Mădălin Virgil Olteanu, în timp ce îi administrează o bătaie zdravănă directorului adjunct de la ADP sector 1 , Şerban Acatrinei:

 

Ca om cu oarece cunoştinţe de kickboxing, v-aş invita să remarcaţi combinaţia braţ-picior cu care Olteanu îl zdruncină serios pe Acatrinei  dacă nu ar fi lucruri mult mai interesante de observat în acest filmuleţ. Cum ar fi faptul că unul dintre cei doi indivizi care îi „ţin spatele” lui Mădălin Olteanu era la data respectivă angajat al  Poliţiei Locale sector 1, fapt care mai adaugă câteva semne de întrebare unui incident care aduce mai degrabă a reglare de conturi decât a dispută violentă (profesională, sentimentală, politică şamd) între un consilier local şi un angajat al primăriei. Un alt aspect foarte interesant este că din informaţiile pe care le deţin Şerban Acatrinei NU A DEPUS PLÂNGERE PENALĂ şi nu şi-a scos certificat medico-legal.  Asta deşi filmuleţul acesta tronează pe o grămadă de site-uri inclusiv pe cel al Realitatea TV.  De asemenea, până acum nu am reuşit să aflu de la alminteri foarte volubila Poliţie a Capitalei dacă instituţia s-a auto-sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de „lovire sau alte violenţe” prevăzută la art. 193 Cod Penal.

Desigur, dacă nu existau detaliile de mai sus iar incidentul în cauză nu ar mai avea legătură cu nimic din biografia lui Mădălin Olteanu am putea să ne gândim la niscaiva suferinţe din amor finalizate cu un caft tip „nu daţi la oglinzi că-s cu chirie”, ceva gen Caragiale transpus în decorul prozaic al Pieţei Domenii. Doar că un pic de documentare scoate la lumină detalii care tind să pună organizaţia PNL sector 1 într-o lumină al naibii de proastă, mai ales dacă ne gândim la veşnicele declaraţii despre penali ale conducerii partidului.

Pe scurt: una dintre calităţile lui Mădălin Virgil Olteanu este cea de frate a lui Paul Iulian Olteanu, fost consilier local PNL la sector 1, declarat incompatibil de ANI pentru că şi-a păstrat funcţia de angajat al Administraţiei Pieţelor sector 1 şi după ce a fost ales Consilier Local.  (detalii aici https://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?PID=20&NewsID=1799 ) . Câteva site-uri cu mai multa sau mai puţină credibilitate îi acuză pe fraţii Olteanu de tot felul de lucruri, de la colectat taxa de  protecţie din pieţe (Mădălin Olteanu, detalii  aici ) la deţinerea prin interpuşi a firmei de pază POLS, câştigătoare a diverse contracte cu primăria în precedentul mandat (Paul Olteanu, detalii aici) . Evident, site-urile respective nu prezintă nici o dovadă in sprijinul acestor afirmaţii extrem de grave, dar un fapt de netăgăduit este că Mădălin Olteanu a dobândit cel puţin una dintre cele două proprietăţi imobiliare pe care le deţine DUPĂ  ce s-a angajat la Administraţia Pieţelor, într-un post de bugetar cu salariu mai degrabă modest.  Asta conform propriei declaraţii de avere de pe site-ul primăriei.  La fel de cert este şi faptul că Paul Olteanu, care nu a mai putut candida din nou pentru postul de consilier din cauza deciziei ANI, este ÎN CONTINUARE  angajat la … Administraţia Pieţelor Sector 1.   Şi tot la fel de cert este faptul că firmei POLS i s-au prelungit contractele cu foarte puţin timp înainte de ultimele alegeri locale, astfel încât acestea expiră abia la finele anului curent. Apropo, să nu uit: nici aceşti doi vajnici apărători ai banului public nu au mare lucru în comun cu Bucureştiul sau cu sectorul 1, fiind născuţi în Mehedinţi…

Acum serios, vă vine să credeţi că Mădălin Olteanu, ştiindu-şi toate bubele din capul său şi din capul fratelui, ştiind cât de pătimaşi sunt rapidiştii, ştiind că printre ei sunt o grămadă de ziarişti dintre care măcar unii nu scriu la ordin şamd, a putut să se abţină de la vot pentru a bloca preluarea Rapidului de către Primăria Sector 1? O decizie fără îndoială bizară la un om cu „şcoala vieţii”. Dar o decizie care dă şi mai multă credibilitate informaţiilor vehiculate printre cunoscători despre faptul că fiecare consilier PNL ar fi  fost ameninţat cu excluderea din partid şi cu pierderea postului dacă votează pentru această iniţiativă…

8 Responses to Consilieri de la Sectorul 1 care au blocat preluarea Rapidului (II) : Mădălin Virgil Olteanu

  1. cobol spune:

    La textul cu fatuca aia ti-am zis ca de-asta am plecat eu din tara. La asta nici nu stiu ce sa mai spun. Ma gandesc ca am votat PNL la destule alegeri, cine stie pe cati de-astia am pus stampila?

    • optimvs spune:

      Asta este una din marile probleme ale votului pe liste, in special la alegerile locale: mai jos de primul, hai al doilea candidat sunt oameni despre care aproape nici unul dintre alegatori nu stie nimic.

  2. Mihai P spune:

    Chiliman ala parea un om respectabil asa cand il vedeai la televizor, iinteresant ce era de fapt in spatele lui.

  3. Suflet Visiniu spune:

    Pacat ca n-ai scris toate astea in campanie, sa fi stiut si eu cine ne cerea voturile.

    • optimvs spune:

      Intra pe articolele mai vechi si citeste ce am scris in campanie. Cui ii mai pasa de listele de consilieri cand aici candida Nazare, parasutat de pe la Buzau? Sau cand au fost vreo 1000 de voturi intre Tudorache (cel care acum vrea sa salveze Rapidul) si candidata GDF Suez?

  4. Acum e târziu, Optimvs!
    Dacă faci radiografia unei primării de orice sector și o înmulțești cu 6…
    Cum dracu se face că noi, oamenii simpli (adică ăia care n-avem acces decât la informație servită, cu unele excepții absolut accidentale), simțim care e adevărul, dar trupele de elită ale jurnaliștilor, care dețin și dovezi, nu reușesc să spargă ceapa, țărănește, pe colțul mesei?

    • optimvs spune:

      Renata, lucrurile nu stau chiar asa, pur si simplu oamenii NU vor sa faca nici cel mai mic efort pentru a se informa, asteapta sa fie serviti cu lingurita. Orice om are acum in buzunar un smartphone si 90% dintre cei care le butoneaza au si cont de facebook, cam cat de greu era s-o caute INAINTEA ALEGERILOR pe fatuca aia din episodul trecut? E atat de desteapta incat isi pusese CV-ul pe facebook iar acolo se vedea clar cum a ajuns din anul III la Dimitrie Cantemir direct consilier parlamentar.
      Sau s-o luam altfel, eu am scris doua episoade pe tema asta, am pus lucrurile cap la cap si am prezentat doua cazuri care realmente arata infiorator. Cati dintre cei care ma citesc au dat share pe propria pagina de facebook? Romanului normal ii cade mana sa dea share, chestia asta o fac la foc automat doar postacii de profesie, care in felul asta reusesc sa si invarta in spatiul public niste non-subiecte…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.