Orlando Nicoară este urmărit penal în dosarul Mediafax

Conform site-ului sursazilei.ro (citat direct de paginademedia.ro şi apoi indirect de wall-street.ro, pentru că mai nou aşa se face jurnalism economic în România) Orlando Nicoară, şeful demisionar al Mediafax, este urmărit penal într-un dosar de evaziune fiscală deschis de Parchetul de pe lângă ÎCCJ.  Citez din comunicatul Parchetului:

„Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este înregistrat un dosar penal în care, prin ordonanţa din data de 2 decembrie 2014, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de SC MEDIAFAX GROUP SA, Grigoruţă Roxana Dorina şi Nicoară Ilie Orlando, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.”

Dincolo de faptul că, de data asta, procurorii au fost foarte discreţi iar site-ul sursazilei a obţinut aceste informaţii doar ca răspuns la o solicitare adresată Ministerului Public, merită remarcat că, în sfârşit, laţul începe să se strângă în jurul lui Adrian Sârbu şi al ciracilor săi apropiaţi.  Asta la mai mult de un deceniu de când Adrian Năstase a şters cu inconştienţă datoriile imense pe care trustul lui Sârbu le avea şi atunci la stat, într-un mod care ar fi putut la rândul său face obiectul unui dosar penal.

De asemenea, trebuie remarcat că DNA-ul lui Daniel Morar şi ulterior al Codruţei Kovesi nu s-a atins nici cu o floare de trustul lui Sârbu vreme de 10 ani, deşi  modul în care datoriile acestuia au fost şterse de Năstase întruneşte cam toate elementele constitutive ale infracţiunilor de trafic de influenţă, abuz în serviciu în dauna intereselor publice etc etc.

Evident, nu putem scoate cele ce se întâmplă acum la Mediafax şi Media Pro din contextul şantajului de care Adrian Sârbu a fost acuzat chiar de către Victor Ponta. Nici din cel al propagandei (uneori deşănţate) anti-Ponta pe care trustul lui Sârbu a făcut-o în ultimele luni. Şi mai ales nu putem ignora vehemenţa cu care vehiculele media din trustul Mediafax, patronat de Sârbu şi condus de Orlando Nicoară,  cer demisia imediată a lui Ponta după ce acesta a pierdut alegerile. Cu alte cuvinte, chiar dacă în acest moment Ponta are o credibilitate practic nulă, faptele par să confirme afirmaţiile acestuia despre şantajul pe care l-ar fi încercat Adrian Sârbu.

Cert este, până la urmă, un lucru: dacă Ponta reuşeşte  să reziste la putere suficient de mult încât procurorii de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ să apuce să-şi facă treaba în acest dosar, tot se va putea spune că n-a fost degeaba premier în România. Pentru că, după ce Vântu şi Voiculescu au ajuns sub diferite motive la puşcărie, ar fi normal ca legea să-şi spună cuvântul şi în cazul mogulului băsist Adrian Sârbu, iar instanţa să se pronunţe, cum va crede de cuviinţă, asupra faptelor acestuia.

Cât despre Orlando Nicoară, cel care a transformat site-ul fostului ziar Gândul în portal pentru linkuri către site-uri aproape porno şi care a fericit online-ul românesc cu haznaua virtuală zoso.ro, nu rămâne decât să sperăm că va avea ocazia să ţină în continuare aproape de patronul său.  Evident, dacă Justiţia va stabili că se face vinovat de faptele pe care i le impută procurorii.

 

P.S. Conform Digi24 (preluat şi de de yahoo news) Orlando Nicoară a dat azi cu subsemnatul la Parchetul General.

11 Responses to Orlando Nicoară este urmărit penal în dosarul Mediafax

  1. cobol spune:

    Cheia aici e Adrian Sarbu, cu toate relatiile, interesele si santajele lui. Daca pica Sarbu nu au cum sa scape cei din inner circle-ul sau, printre care si Orlando.
    Daca Sarbu reuseste sa traga sforile ca sa scape, e greu de crezut ca astia mai mici vor infunda puscaria. N-au cum sa-i bage pe lingai fara sa ajunga si la tartor.

    • optimvs spune:

      Asta este o observatie de bun-simt. Chestia e insa ca Sarbu a fost protejat multa vreme de catre PSD pentru ca stia tot felul de lucruri de la Revolutie, de cand a fost adus de Brucan sa filmeze procesul Ceausestilor etc. Acum, cu Ponta incercand sa se debaraseze de Iliescu, lucrurile astea nu-l mai pot apara in nici un fel pe Sarbu. Deci sforile pe care le poate trage acesta sunt de cealalta parte a spectrului politic, cel putin cata vreme Ponta ramane premier si sef al PSD.

  2. GreuDeGasitID spune:

    daca astia mici vorbesc, si au inceput s-o faca, nici Sarbu nu are cum sa scape. Indiferent de ce politicieni.

    • optimvs spune:

      Din pacate are, desigur daca o mai avea carti de jucat in raport cu anumiti politicieni de varf si cu serviciile care le trag sforile acestora. Il fac scapat peste granita ca pe Hayssam iar fraierii din jurul lui (gen Orlando Nicoara, Cosmina Noaghea etc etc) vor infunda puscaria.

  3. GreuDeGasitID spune:

    Asta da, foarte posibil. Sarbu cred ca a avut jmenuri cu toti din politica. Sunt foarte suprins ca nu a fugit nimeni pana acum. Chiar si Cocos s-a intors in tara. Nu mai sunt locuri sigure de refugiu in lume? stiu ca procuratura nu o sa se descurce? Sau inca nu le vine sa creada?

  4. cenusarul spune:

    buna treaba. circula un filmulet pe youtube cu imagini graitoare care ilustraza colindul oficial de Craciunul acesta: „Dom, Dom, sa saltam!”

    • optimvs spune:

      Eu ma vad nevoit sa fiu consecvent cu ce-am mai scris in alte cazuri, masura retinerii trebuie sa fie luata doar daca exista riscul distrugerii/ascunderii probelor, intimidarii martorilor etc. Sau cel mult daca procurorii considera ca suspectii sunt mai slabi de inger si dupa 24 de ore in arest incep sa turuie ca un comentator de la cursele de cai…

  5. GreuDeGasitID spune:

    Asa este dar dna nu are interes sa propuna asta. Iar politicienii nu au curaj

    • optimvs spune:

      Ce anume sa propuna? Definirea retinerii pe 24 de ore ca masura exceptionala, cu premize clar specificate in lege?
      Pai asta ar trebui s-o propuna „societatea civila”, cea care la noi e cea mai militarizata din lume =))

  6. Penisescu spune:

    Astept cu nerabdare epurarea blogosferei de mizerabili precum zoso,manafu,andrei cismaru,cetin ametcea samd.Odata cu intrarea lui Orlando la puscarie,daca legea decide sau macar cu iesirea sa din online o sa scada si veniturile unor personaje din online.Poate ar trebui demarata si o ancheta privind veniturile bloggerilor.Prin ce mijloace au obtinut acestia importante sume de bani.
    Pentru cine va mai latra acum zoso cand nu mai este PDL-ul la putere?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.