Poate Iohannis să reziste asaltului pupincurismului balcanic?

Citiţi şi vă cruciţi:

 profesorul Orlando Balas in delir limbistic la adresa lui Klaus Iohannis

profesorul Orlando Balas in delir limbistic la adresa lui Klaus Iohannis

Acum puteţi să vă mai cruciţi odată, aflând că autorul acestor deliruri mistico-limbistice care l-ar fi îngreţoşat şi pe Ceauşescu nu este de meserie politruc ci lector la Universitatea din Oradea, unde predă limba germană. Cu alte cuvinte omul are o educaţie care i-ar permite să aibă un minim simţ al penibilului, dar  o foloseşte doar pentru a fi mai eficient în ridicarea unor osanale de care s-ar fi jenat şi anturajul lui Caligula, inclusiv calul Incitatus.

Sper că vă daţi seama cam câtă tărie de caracter şi capacitate de auto-analiză o să-i trebuiască lui Iohannis pentru a-şi păstra sănătatea mintală în faţa asaltului neobosit al unor limbişti de asemenea nivel? Probabil o să aibă nevoie să se uite în fiecare dimineaţă în oglindă din semi-profil, ca să se asigure că nu i-au crescut aripi, o să trebuiască să verifice debaraua ca să constate că nu i-a apărut ca prin minune o sabie de foc pe-acolo etc etc. Lucru cu atât mai greu de făcut cu cât limbiştii talentaţi de tipul lui Orlando Balaş nu delirează fără nici o bază, ci pornesc de la o premiză 100% corectă (în cazul nostru etimologia numelor Klaus, Werner şi Iohannis) pentru a construi un eşafodaj mirobolant menit să-l ridice pe noul preşedinte în rândul trimişilor Domnului pe pământ.

Adăugând în ecuaţie şi faptul că o victorie obţinută aproape miraculos, în faţa unui contracandidat care nu numai că avea un control aproape total al aparatului de stat dar a şi făcut uz de cele mai murdare mijloace în campanie, nu are cum să nu-ţi salte cam sus încrederea în destinul propriu, obţinem tabloul aproape complet al unei situaţii destul de riscante dpdv psihologic  în care se găseşte Klaus Iohannis.  Modul în care va reuşi să o gestioneze depinde doar de el.

6 Responses to Poate Iohannis să reziste asaltului pupincurismului balcanic?

  1. burgermeister spune:

    Asta de la Oradea poate spera sa traga ceva avantaje din osanalele astea, dar stiu destui care sunt pur si simplu exaltati. Erau asa de disperati ca iese Ponta incat acum si-au pierdut busola, mai au un pic si-si pun in casa icoane cu Iohannis.
    Si asteptarile astea uneori absurde vor fi greu de gestionat de catre Iohannis.

    • optimvs spune:

      Ii inteleg perfect pe cei disperati de posibila alegere a individului care pusese jandarmii pe satenii din Pungesti, dar asta nu inseamna ca asteptarile in privinta lui Iohannis ar trebui sa fie nerezonabile. Omul nu poate incepe sa mearga pe apa doar pentru ca a fost votat de 6 milioane de romani…

  2. GreuDeGasitID spune:

    Folosind facebook cu discernamant 🙂

    • optimvs spune:

      Doar nu crezi ca Iohannis personal sta pe facebook =)) . Chestia e ca daca pe facebook primeste asemenea limbi, iti dai seama cum o fi in viata reala, cum se inghesuie pupincuristii la usa lui samd.

  3. cobol spune:

    La polul opus fata de limbile lui Balas se situeaza poezia pe care i-a publicat-o Vadim lui Iohannis (tot pe facebook desigur). Parca suntem o tara de anormali…

    • optimvs spune:

      Parca a fost Vadim vreodata un etalon de normalitate? Oricum, te rog sa nui mai dai link spre asemenea mizerii, care pe deasupra mai busesc si layout-ul blogului. Cine e curios poate sa caute singur, nu e ca si cum pagina de facebook a lui Vadim ar fi secreta.
      Ce nu intelege Vadim e faptul ca promisiunile pe care i le-a facut Ponta intre cele doua tururi nu valorau o ceapa degerata. Inainte sa-l injure pe Iohannis mai bine se gandea de cate ori a fost lasat sa apara la televiziunile controlate de Ponta inainte de turul I al alegerilor…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.