Tudorel Toader, un politician prea abil pentru actualul PSD

Foarte pe scurt despre evenimentele de ieri: vreme de 45 de minute ministrul Justiţiei Tudorel Toader i-a desfiinţat profesional şi moral pe Kovesi şi Lazăr, în direct, pe toate posturile de ştiri. Argumentaţia a fost impecabilă dpdv juridic şi formulată pe înţelesul tuturor , până şi un copil ar fi înţeles că DNA a comis un abuz de o extremă gravitate. De asemenea, foarte important, ministrul Toader a explicat  că fapta s-a produs pe fondul unor circumstanţe agravante (protestele din piaţa Victoriei) şi că putea avea efecte mult mai grave decât în cazul altor  conflicte de natură constituţională. După care a anunţat că nu va cere demiterea lui Kovesi şi Lazăr.

A urmat o explozie în zona anti-Kovesi a societăţii româneşti, Toader a fost făcut cu ou şi cu oţet la Antena 3, Mircea Badea a anunţat că speră ca fiul lui să emigreze etc. Lucru oarecum normal, câtă vreme oamenii ăştia erau prea încinşi ca să sesizeze cât de magistral a lovit-o Toader pe Kovesi. Mai trist a fost că a doua zi Dragnea s-a dezis şi el de soluţia aleasă de Toader.  Că a făcut-o din oportunism (sesizând că mulţi dintre susţionătorii PSD aşteptau cu totul altceva) sau că a făcut-o din convingere contează mai puţin.  Important este că acum în spaţiul public s-a acreditat ideea că Tudorel Toader s-a „înmuiat” după vizita ambasadorului american şi că a renunţat în ultima clipă să ia măsura corectă: deschiderea procedurii de demitere a lui Kovesi şi Lazăr.

În realitate, Tudorel Toader a procedat cu o fineţe pe care n-am mai văzut-o de mult în politica românească: sesizând că oricum procesul de demitere nu ar fi fi dus nicăieri, decizia finală fiind la mâna lui Johannis, Tudorel Toader a evitat să ofere aparatului de propagandă din spatele lui Kovesi ocazia de a zbiera „ATAC LA STATUL DE DREPT”, de a scoate iar în stradă rătăciţii cu #rezist, de a asmuţi iar ambasadele etc etc.  Dacă s-ar fi întâmplat  asta, conţinutul absolut devastator al raportului n-ar mai fi contat, fiind înlocuit în spaţiul public de diversele sloganuri de 4 cuvinte scandate în piaţă.

În schimb, acum armata de postaci a lui Kovesi a rămas să mârâie în gol, în vreme ce societatea românească, oricât de divizată ar fi în acest moment, a perceput extrem de clar că anchetarea miniştrilor sau parlamentarilor pentru ordonanţe de urgenţă, legi, vot, în două cuvinte pentru MĂSURI POLITICE este profund ilegală.

Efectele acestei geniale manevre ale lui Tudorel Toader se vor vedea în timp, dar un lucru este cert: speranţele de a o face pe Kovesi candidat la prezidenţiale au murit ieri. În plus, Toader a readus în prim plan  un lucru care fusese complet împins în uitare de aparatul de propagandă pro-Kovesi: procurorul-şef a DNA este SUBALTERNUL ministrului Justiţiei. Care îi poate analiza activitatea managerială, îl poate chema să dea explicaţii şi îi poate cere demiterea.

P.S: Dacă îl văd diseară pe Ciuvică prezentând aceste idei ca şi cum ar fi din capul lui presimt că o să ne distrăm niţel.

17 Responses to Tudorel Toader, un politician prea abil pentru actualul PSD

  1. BB spune:

    Interesanta analiza dar nu stiu daca mai merge cu fineturi de acest tip. Daca maine ii gasesc si lui Toader o ferma de struti analiza lui va fi complet discreditata. Cea mai mare parte a publicului oricum n-a inteles decat ca nu cere demiterea.

    • optimvs spune:

      Sigur ca multe se pot intampla, dar totusi alternativa era sa ceara demiterea lui Kovesi/Lazar iar de a doua zi sa aiba iar ONG-urile lui Soros&Co la urlat in piata, in vreme ce Iohannis uita propunerea intr-un sertar.
      Asa, Toader le-a taiat astora macaroana si acum ultima impresie cu care a ramas publicul este ca Luluta a comis un mare abuz, pentru care nu a fost pedepsita inca.

      • Anonim spune:

        Inteleg ca ai fost jurnalist multi ani, dar nu crezi ca esti putin in eroare cand te raportezi la public ca la un intreg? Citeste comentariul lui CTP, unde si el se bate cu caramida in piept ca „publicul” a inteles ca DNA nu a comis nici un abuz si ca abuzul este in alta parte. Si citeste si comentariile, ca poate o sa simti nevoia sa rafinezi putin acest public.

      • optimvs spune:

        Pai daca tu ai inteles ca AM FOST jurnalist nu stiu de ce m-ar mai interesa parerile tale despre presupusele mele erori 😆
        In rest, evident ca publicul poate fi tratat ca un intreg (de pilda publicul care a urmarit conferinta de presa a lui Toader reprezinta categoria oamenilor foarte interesati de viata politica de la noi, chiar daca optiunile politice ale oamenilor care formeaza acest public sunt evident diferite).

  2. 🙂 Foarte rafinată analiza. Pe măsura rafinamentului cu care ministrul a umilit-o pe Codruța 45 de minute și i-a aplicat lovitura de grație cu iertarea din final.

    p.s.: Vrăjitorule! De unde ai știut ce-o să zică Ciuvică?!

    • optimvs spune:

      Ciuvica e unul dintre cititorii acestui blog, problema e ca prezinta multe idei de aici ca fiind ale lui 😆

      • Singura soluție e să tratezi subiectele cu întârziere de o zi. Să vedem ce zice Ciuvică, rămas fără izvor de inspirație.

        Adevărul e că și eu, azi, te-am citat, într-o discuție cu colegele mele – o doctoriță și două farmaciste -, te-am citat cu nume și prenume de jurnalist, nu de blogger, dar n-ai avut succes! 🙂
        Femeile voiau capul Codruței, cu orice preț.

        O doamnă trăitoare în America și vizitatoare de patrie cam ca Prințul Charles, de câteva ori pe an, ne-a spus ieri o chestie care ne-a lăsat mute și cu ochii scoși: „Stau și mă-ntreb ce s-ar alege de țara asta, dacă n-ar fi Laura Kovesi, o fată atât de drăguță, de inteligentă, de sensibilă…”
        După „sensibilă” a mai zis ceva, dar nu-mi amintesc. Ceva de bine, în tot cazul. Mie, când mi se face frică, îmi zumzăie urechile și nu mai aud. Așa mi se întâmplă și la cutremurele alea mai țâfnoase…

      • optimvs spune:

        Cu Ciuvica deja ma distrez, totusi „This entry was posted on Joi, 30 Martie 2017 at 5:29 pm”. Omul n-are bun-simt, asta e, probabil la un moment dat o sa-i adun cateva clipuri si pe urma le postez aici, impreuna cu creenshoturi cu ora publicarii de catre mine a textelor respective 😆

        Cat despre diaspora romaneasca, ei saracii nu au nici o vina, sunt prizonierii bulei create pe internet de diviziile de postaci ale PDL, SRI, Soros etc. Pe bune, PDL avea la un moment dat o adevarata armata, erau zeci de oameni doar in Bucuresti. Reteaua lui Soros plateste tot felul de bloggeri fomisti prin intermediul catorva agentii de PR, iar la SRI putem doar banui.

  3. greudegasitid spune:

    ” Luluta a comis un mare abuz” nu cred ca asta este impresia. cine crezi ca a ascultat conferinta de presa a crescatorului de struti? (transrierea raportului nu este pe net)
    si cei cu candidatura la presedentie? Mutulica mai vrea un mandat imi inchipui!

    nu stiu ce a fost in capul pui tudorel dar in nici un caz nu este mare politician. a nemultumit pe toata lumea, psd, pe dom profesor, pe latraii tehnocrati,
    le-a arata batul procurorilor. dar cred ca il vor bate cu el. 🙂

    • optimvs spune:

      A ascultat-o cam toata lumea care este interesata de povestile astea, pentru simplul motiv ca omul a stiut foarte bine sa construiasca supansul. A lungit-o doua saptamani, pe urma a inceput analiza tocand marunt la Kovesi si Lazar, din cifrele de audienta inregistrate de televiziunile de stiri pe respectivul interval orar rezulta ca oamenii chiar s-au uitat. Asta desi ora n-a fost foarte fericit aleasa, daca isi alegea 20.00 rupea in prime time.

  4. greudegasitid spune:

    ce castiga de aici?

  5. greudegasitid spune:

    ce castiga Tudorel Toader din povestea asta? psd il va remania cu prima ocazie, nu cred ca i-a adus la ascultare pe procurori, efectiv ce castiga? in cateva luni intra in anonimat. vom mai auzi de el doar daca ii vor face dosar.

  6. greudegasitid spune:

    deci ce ii iese de aici?

  7. […] Măi Mircea, când eu scriam chestia asta https://optimvs.wordpress.com/2017/03/30/tudorel-toader-un-politician-prea-abil-pentru-actualul-psd/… voi îl înjurați pe Tudorel susținând că face jocurile sistemului etc.  Mai ușor cu pianul […]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.