Fraudă electorală a STS cu nume de cod „Taurul”: dezvăluire sau dezinformare?

 O să încep prin a posta aici mailul pe care l-am primit de la Ovidiu Eduard Ohanesian,  „răpitul din Irak” care tocmai a câştigat procesul cu statul român:

     ”  Frauda electorală STS are nume de cod Taurul”

  Mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) Satu Mare, afirmă că în data de 6.12.2009, începând cu ora 13.40, moment în care Mircea Geoană îl depăşea cu mai mult de 5 procente  pe Traian Băsescu, a fost pus în aplicare un plan de rezervă (planul B), la ordinul generalului Marcel Opriş, şeful STS, şi sub coordonarea vicepreşedintelui PDL Adriean Videanu.

Concret, STS Satu Mare a avut o derivaţie secretă din schema STS conectată la un server din sediul central al PDL din Aleea Modrogan, având numele de cod „Taurul”. Toate judeţele au avut derivaţie din reţeaua principală, mai puţin municipiul Bucureşti.

Potrivit surselor STS, în noaptea de 6 spre 7 decembrie, la ora 3,15,  toate derivaţiile au fost dezafectate sub directa supraveghere a generalului Marcel Opriş, fiecare judeţ decuplându-se pe rând după ce s-au închis şi cheile pe datele finale. Despre acest fapt ştiu doar şefii judeţeni ai STS şi cadrele tehnice, respectiv, doi subofiţeri care au realizat conexiunile. Toate conexiunile au fost operaţionale cu data de 06.12.2009, ora 1,30.

Afirmaţia că toate datele au fost transmise prin intermediul telefoanelor mobile şi a telefonului guvernamental (T.O.) este falsă, deoarece toate datele au fost transmise electronic simultan cu cele oficiale. STS a avut inclusiv „spioni” de alarmă care semnalau acustic şi vizual depăşirea în procente a unuia sau altuia dintre candidaţi. „

 Acum, vă spun cinstit, din capul locului, că eu unul nu am de unde să ştiu dacă angajaţii ăia ai STS Satu Mare chiar au făcut asemenea dezvăluiri, aşa că textul trebuie luat cu rezervele de rigoare.  Certe sunt câteva lucruri:

 1. În seara alegerilor, Corina Drăgotescu „s-a scăpat”  spunând că sediul PD-L din Modrogan 22 are legătură de la STS.

2. Videanu a ştiut rezultatul final al alegerilor cu mult înainte ca orice numărătoare paralelă să fi fost posibilă.

3. STS a distribuit, pe durata alegerilor, câte un telefon mobil special fiecărui şef de secţie. Pentru această ultimă informaţie bag mâna în foc, am fost prezent la conferinţa de presă la care Marcel Opriş se lăuda cu această măsură, care urma să permită comunicarea în timp real a şefilor de secţii cu BEJ-urile.

 Dacă îmi aduc eu bine aminte însă, la aceeaşi conferinţă de presă, Marcel Opriş ne-a povestit şi că telefoanele respective nu vor putea fi folosite pentru convorbiri în interes personal. Cu alte cuvinte, şefii de secţii numiţi de PD-L n-ar fi trebuit să poată folosi telefonul primit de la STS pentru a raporta rezultatele finale către organizaţiile judeţene ale PD-L.

 Oricum, dacă aceste informaţii se dovedesc a fi adevărate, nu mi se pare că ar dovedi vreo FRAUDARE a alegerilor. În schimb, reiese, dincolo de orice dubiu, ca Băsescu foloseşte instituţiile statului în interes personal, lucru la fel de grav.

 În plus, coroborând aceste informaţii cu faptul că, la ora la care Videanu ştia rezultatele alegerilor din ţară, votarea continua la multe secţii din SUA şi Canada, ne putem gândi şi la un alt scenariu: Băsescu a ştiut exact de câte voturi mai are nevoie, cât încă se mai putea face ceva.

5 Responses to Fraudă electorală a STS cu nume de cod „Taurul”: dezvăluire sau dezinformare?

  1. cenusarul spune:

    e lata. vreau sa vad diseara la realitatea ca se discuta asta, nu sa ii linseze in studio dobitocul de turcescu pe niste studenti care tocmai si-o luasera de la jandarmi!

  2. optimvs spune:

    E lata din alt punct de vedere decat crede Ohanesian. Mie nu mi se pare ca, din informatiile astea, chiar daca sunt 100% adevarate, ar reiesi vreo FRAUDARE a alegerilor. In schimb, reiese, dincolo de orice dubiu, ca Basescu foloseste institutiile statului in interes personal.

    O sa postez asta si in cadrul articolului, mi se pare important.

  3. Alexandru spune:

    Din nefericire, o multime de nenorociti cu nivel de inteligenta infim exulta la gandul ca Romania va fi in continuare distrusa de pecincinea portocalie. Doamne, iarta-i, ca nu stiu ce spun, ce fac, ce voteaza!

  4. ciucuda spune:

    Presedinte pe 10 ani !
    Tara si poporul acesta este BLESTEMAT.
    Basescu recunoaste ca a falsificat probe, este o inregistrare realizata de Rosca Stanescu acum vreo 12 ani, mai sunt pe acea inregistrare si alte recunoasteri ale lui Basescu, dupa cum ar fi: incendieri de nave, sechestrari de persoane si contrabanda in zone de razboi.

  5. optimvs spune:

    Interviul a fost acordat postului Prima TV pe data de 23 iunie 1998, din pacate nu-l mai gasesc nicaieri cu imagine, doar sunetul.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.